Altında Tersine Hareket

Altın, doların güçlenmesi ve yatırımcıların altın destekli en büyük ETF'deki varlıkları düşürmeleri ile değer kaybediyor

Altında Tersine Hareket


Altın, doların 5 yılın en yükseğine yakın seviyede tutunması ve yatırımcıların altın destekli en büyük ETF'deki varlıkları düşürmelerinin tasarruf aracı altına talebi zayıflatması ile değer kaybediyor. Spot altın, 26 Aralık'taki kapanış seviyesinden yüzde 0.3 kadar düşerek ons başına 1,192.55 dolara geldi ve Singapur saati ile 11:20'de 1,95.75 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal, en büyük altın tüketicisi Çin'in ekonomiyi desteklemek için ek önlemler alacağı spekülasyonları ile 26 Aralık'ta yüzde 2.2 kadar değer kazandı.


KISA VADEDE ALTIN DÜŞEBİLİR

Altın, Fed'in borçlanma maliyetlerini yükseleceği beklentilerinin doları güçlendirmesi ile ikinci çeyrek dönemlik kaybı kaydetmeye hazırlanıyor. Şanghay'daki Everbright Futures Co. makroekonomi stratejistlerinden Sun Yonggang, "Dolardaki son yükselişler, altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü yapıyor. Fed'in faizleri artırmaya yaklaşması altın için olumlu değil" dedi. Şubat vadeli altın kontratı New York Comex'te yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 1,192.40 dolar oldu ve 1195.10 dolardan işlem gördü. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 0.5 yukarısında seyrediyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER