Kayıp Malezya uçağı için arama çalışmaları devam ediyor

Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a giderken Pazar sabahı 162 kişiyle kaybolan AirAsia uçağını arama çalışmalarına yeniden başlandı.

Kayıp Malezya uçağı için arama çalışmaları devam ediyor

Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a giderken  162 kişiyle kaybolan Airbus A320-200 tipi uçakla bağlantı, kalkışından yaklaşık 50 dakika dakika sonra Cava Denizi üzerindeyken kesilmiş, havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına büyük ölçüde ara verilmişti.

Bazı gemiler gece boyunca Borneo ile Cava arasındaki arama çalışmalarına devam ederken, günün ilk ışıklarıyla birlikte Endonezya, Singapur ve Malezya’dan kalkan uçaklar da bölgeye hareket ederek arama çalışmalarına katıldı.

Endonezya Ulaştırma Bakanı Tatang Kurniadi yaptığı açıklamada “Ana görevimiz uçağı bulmak. İlgili her departman ve her ülkeyle işbirliği yapıyoruz. Bunlar arasında uçağın tasarımını yapanlarla, uçağın Fransa’daki üreticisi ve AirAsia ve Malezya’dan operasyonla ilgili ekipler de var” dedi.

Ne Olmuştu?

Endonezya’dan Singapur’a doğru gitmekte olan Malezya şirketi Air Asia Havayolları’na ait bir yolcu uçağı   7 mürettebat ve 155 yolcusu ile 28 Aralık 2014 tarihinde kaybolmuştu.

Mart ayında, Malezya Havayolları’na ait, 239 yolcu ve mürettabatıyla kayıplara karışan MH370 sefer sayılı uçak tüm aramalara rağmen hala bulunamadı.

Temmuz ayında ise yine aynı firmaya ait bir uçak Ukrayna üzerinde vurulmuş, 298 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER