Yılbaşı 'gayri meşru' ilan edildi

İstanbul Müftülüğü’nün internet sitesinde yer alan, yılbaşı kutlamalarını “gayri meşru tutum ve davranışlar” olarak tanımlayan cuma hutbesinin Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandığı öğrenildi. Hutbenin 85 bine yakın camide okunduğu belirtildi.

Yılbaşı 'gayri meşru' ilan edildi

İstanbul Müftülüğü’nün internet sitesinde yer alan cuma hutbesi tartışma yarattı. Her yılın başlangıcının, yarınlara dair bir fırsat olduğunun, hataların gözden geçirilip kararlar almak fırsatının değerlendirilmesi gerektiğinin vurgulandığı hutbede, geride bırakılan zamanın bir muhasebesini barındırması gereken saatlerin, yani yılbaşı kutlamalarının yanlışlarla israf edildiği belirtildi.

Hutbede, “Dini ve ahlaki değerler unutularak ya da dikkate alınmayarak gayri meşru tutum ve davranışlarla, eğlence aldatmasıyla nefesler, hayatlar, yarınlar hiçe sayılarak heba edilmektedir. Dünyayı bir eğlence gezegeninden ibaret görmek ne kadar hazin, ne kadar insani ve vicdanidir?” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu hutbenin, sadece İstanbul Müftülüğü’ne bağlı camilerde değil, Türkiye genelindeki yaklaşık 85 bin camide okunduğu öğrenildi. Hutbenin, İstanbul Müftülüğü tarafından değil Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlandığı ve 81 ilin müftülüğüne gönderildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER