Şemdinli'de Roboski katliamı protesto edildi

Roboski Katliamı 3. yıl dönümü Şemdinli'de yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Şemdinli'de Roboski katliamı protesto edildi
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), ilçe binası önünde bir araya gelen kitle ellerinde "Roboski katliamını kınıyoruz", "34 Bomba tek tek indi Kürdistan topraklarına", "köle gibi yaşamaktansa, kaçakçı olur ölmeyi tercih ederim" pankartlarını taşıyarak sık sık "Roboski halkı yalnız değildir", "Şehit namirin", "katil devlet hesap verecek", "Katil Erdoğan"," Bê serok jiyan nabe" ve Öcalan lehine slogan attı. Yürüyüşe ilçede bulunan STÖ ve dernek temsilcilerinin yanısıra ilçedeki çeşitli okullarında eğitim gören lise öğrencileri ve ilçe esnafı da destek verdi. 

Kitle eski polis noktasına kadar yürüdükten sonra tekrar DBP ilçe binası önüne geldi. Kitle demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu. Yürüyüş ardından kitle adına DBP İlçe eş başkanı Davut Evin konuştu. Evin basın açıklamasında, Roboski katliamının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılarak, cezalandırılmasını istedi. Kobanê ve Şengal'deki direnişlere de değinen Evin, "Kobanê ve Şengal direnişini selamlıyoruz" dedi. 

Açıklamanın ardından DBP İlçe Eş Başkanı Davut Evin sağduyu çağrısında bulunarak, "en iyi tepki demokratik tepkidir ve bizlerde demokratik hakkımızı kullanarak bu tepkimizi yerine getiriyoruz" dedi.

BDP ve HDP ilçe binası önünde düzenlenen basın açıklamasına, DBP ilçe eş başkanı Davut Evin, Şirin Kaya, HDP İlçe eş başkanı Galip Geylani, Azade Arıcı, belediye eş başkanı Nahide Yıldız, STÖ temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, öğrenciler, ilçe efnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER