Şengal'i kurtarmak için 'talimat' bekleniyor

Peşmerge Güçleri Şengal Operasyon Kuvvetleri Komutanlığı, Şengal ilçesinin tamamen kurtarılması hamlesi için ''talimat'' beklendiğini açıkladı.

Şengal'i kurtarmak için 'talimat' bekleniyor
  Peşmerge Güçleri Şengal Operasyon Kuvvetleri Komutanlığı, Şengal ilçesinin tamamen kurtarılması hamlesi için ”talimat” beklendiğini açıkladı. 

Şengal’i Kurtarma Operasyonu kapmasında bölgenin tamamını kurtaran ve ilçeyi kuşatmaya alan Kürd Güçleri ile IŞİD üyeleri arasında çatışmalar sürüyor. Ancak şu ana kadar ilçenin tamamını kurtarmak için harekat düzenlenmiş değil. 

Şengal’deki son durum hakkında BasNews’e açıklamalarda bulunan Peşmerge Güçleri Şengal Operasyon Kuvvetleri Komutanlığı, bölgedeki bütün stratejik yerlerin kurtarıldığını ancak ilçe merkezine sıkışan IŞİD’lilere yönelik kapsamlı bir plan için talimat beklediklerini söyledi. 

IŞİD’in ilçede direnebilecek bir güçten yoksun olduğunu belirten Operasyon Kuvvetleri Komutanlığı, talimat verilmesi durumdunda ilçenin kısa zamanda kurtarılacağını aktardı. 

Peşmerge Komutanı Şengal’deki son durumu anlattı 

Öte yandan Peşmerge Güçleri Şengal Kuvvetleri komutanlarından Eqid Abdulselam Muhacir, Şengal ilçe merkezinde dün akşam IŞİD üyelerinin Peşmerge Güçlerine saldırdığını ve şiddetli çatışmaların ardından saldırının püskürtldüğünü söyledi. 

IŞİD’in intihar saldırısı girişiminde bulunuduğunu belirten Muhacir, ”Dün gace saat 10’da önce intihat eylemcisi ile saldırdılar. Saldırgan etkisiz hale getirildi. Ardından 3 koldan saldırıya geçtiler. Peşmergenin karşılık vermesi sonucu şiddetli çatışmalar yaşandı. Teröristler saldırıdan sonuç alamayarak geri çekildi.” dedi. 

İlçenin henüz yüzde 10’u ile stratejik yerlerin Peşmerge Güçleri’nin denetiminde olduğunu belirten Eqid Abdulselam Muhacir, ilçenin tamamen kurtarılması için tüm hazırlıkları tamamladıklarını, IŞİD’in kuşatma altında olduğunu, talimat gelmesi durumunda hareket etmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. / Basnews
Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER