Munzur Kültür ve Doğa Festivali iptal edildi

Bu yıl 15’incisinin düzenlenmesi beklenen Munzur Doğa ve Kültür Festivali’nin Suruç katliamı nedeniyle yapılmayacağı açıklandı.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali iptal edildi

Dersim Belediyesi, Dersim Halk Meclisi ve Munzur Doğa ve Kültür Festivali komitesi üyeleri, Dersim’de 7-8-9 Ağustos 2015 tarihinde yapılması planlanan 15. Geleneksel Munzur Doğa ve Kültür Festivali, Suruç’ta yaşanan katliamda yaşamını yitiren 31 cana adayarak festivali yapmama yönünde karar aldı.

Alınan kararı Dersim Belediyesi önünde açıklayan Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, 1938’de yaşanan katliamdan bu yanan Dersim halkının acılar çektiğini ve mücadeleden yana olduğunu belirterek Suruç’ta yaşanan katliamın da Dersim halkını derinden yaraladığını ifade etti.

Altun, “Tüm devrimciler ve yurtseverler nezdinde bugüne kadar toprağa düşenlerin ölümü yenip ölümsüzleştiği inancımızla, Dersim halkı olarak; Munzur Doğa ve Kültür Festivali’ni Suruç’ta şehit düşenlerin anısı gereği bu sene gerçekleştiremeyeceğimizi belirtiyoruz. Biz sadece Dersim’de geliştirdiğimiz direniş sembolü olan festivalimizi bu süreçte direniş sembolü olan gençlerimizin yapmak istediği inşa sürecine katkılı bir hizmet amacına çevirmek istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER