Ombudsmana 2,5 yılda 16 bin şikayet

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Kamu Denetçiliği Kurumu’na 16 binin üzerinde şikayet yapıldığını, şikayetin 3 bine yakınının İstanbul’dan geldiğini açıkladı.

Ombudsmana 2,5 yılda 16 bin şikayet

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamada 2, 5 yıl önce kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu’na 16 binin üzerinde şikayet yapıldığını, şikayetin 3 bine yakınının İstanbul’dan geldiğini açıkladı.

Ömeroğlu, açıldığı günden bu yana kuruma 16 bin 300 civarında başvuru yapıldığını, bunların yaklaşık 15 bininin sonuçlandığını, şu an 870 civarında şikayetin incelendiğini söyledi.

İstanbul’da da ofis açmaya karar verdiklerini belirten Ömeroğlu, İstanbul’dan gelen yaklaşık 3 bin civarındaki şikayetin daha çok mahalli idarelerle ilgili olduğunu, imar konuları, proje ve ruhsatla ilgili şikayet yapıldığını söyledi.

Gelen şikayetlerde ilk sırayı kamu personel rejiminin aldığını, bunu ÖSYM sınavları, eğitim ve öğretim, gençlik ve spor, orman, su, çevre ve şehircilik, çalışma ve sosyal güvenlik alanlarının takip ettiğini açıklayan Ömeroğlu, kamuda çalışanların idareyi “intibakım yanlış yapıldı, emekli maaşım az veriliyor, malulen emekli olmam gerekir, yanlış disiplin cezası verildi, atamamı yapmadınız” gibi konularda şikayet ettiklerini söyledi.

Kamu Denetçiliği Kurumu

12 Eylül 2010 referandumuyla onaylanan Kamu Denetçiliği Kurumu devlet ile birey arasındaki sorunları mahkemeye gitmeden çözmeyi amaçlıyor.

Kurum kurulduğu günden beri eleştiriliyor. Eleştirilerin başında ise Kamu Başdenetçisi olan Nihat Ömeroğlu’nun 2007’de suikastle öldürülen Ermeni gazeteci Hrant Dink’in 301. madde dolayısıyla aldığı cezayı onaylayan 18 Yargıtay hakiminden biri olması.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER