Peşmerge Bakanlığı: Şu ana kadar 1205 peşmerge şehit düştü

Kürdistan bölgesel parlamentosu Peşmerge, Şehit ve Jenosid Kurbanları Komisyonu gerçekleştirdiği toplantının sonuçlarını düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı.

Peşmerge Bakanlığı: Şu ana kadar 1205 peşmerge şehit düştü
Kürdistan bölgesel parlamentosu Peşmerge, Şehit ve Jenosid Kurbanları Komisyonu gerçekleştirdiği toplantının sonuçlarını düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı. Açıklamada DAİŞ'e karşı yürütülen savaşta bugüne kadar bin 205 peşmergenin şehit düştüğü belirtildi.

Peşmerge, Şehit ve Jenosid Kurbanları Komisyonu başkanı Ari Hersin düzenlenen basın açıklamasında şunları belirtti: “Toplantımızda Peşmerge Bakanlığı'nın şehit ve yaralı peşmergelerimizin ailelerine karşı herhangi bir eksiklik ve yanlışlığının olmadığı sonucuna ulaştık. Hastanelerde yaşanan ve bazı doktorların yaralı peşmergelere gereken tedaviyi uygulamamaları gibi ihmalkarlıklardan kaynaklanan bazı durumlar dışında herhangi bir eksiklik yaşanmamıştır.”

Ari Hersin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok yaralı peşmergemiz Fransa, Almanya, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve İran'daki hastanelere sevk edilmiştir. En son dün de bir yaralı peşmergemiz özel bir uçak aracılığıyla tedavi görmek üzere Fransa'ya gönderilmiştir.”

Basın açıklamasında konuşan Kürdistan bölgesel hükümeti Peşmerge Bakanlığı temsilcisi komutan Selar Cebar da şehit ve yaralı peşmerge sayısı konusunda şunları belirtti: “Şu ana kadar DAİŞ'e karşı yürütülen savaşta bin 205 peşmerge şehit düşmüş, 6 binden fazla peşmerge de yaralanmıştır.”

- See more at: //www.bestanuce1.com/192391/pesmerge-bakanligi-su-ana-kadar-1205-pesmerge-sehit-dustu&dil=tr#sthash.NGZdM53R.dpuf
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER