Prof. Dr. Naci Görür deprem öngördükleri bölgeleri saydı: Hakkari yöresinde de deprem bekliyoruz!

Maraş'ta yaşanan iki büyük deprem için günler öncesinden uyaran Prof. Dr. Naci Görür tv100 Ana Haber'de Ece Üner'e değerlendirmelerde bulundu. Görür'ün açıkladığı deprem beklenen iller arasında Hakkari de var.

Prof. Dr. Naci Görür deprem öngördükleri bölgeleri saydı: Hakkari yöresinde de deprem bekliyoruz!

Maraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü iki büyük deprem yaşandı. Deprem 10 kentte yıkıma neden oldu. Maraş bölgesinde deprem olacağını günler öncesinden haber veren Prof. Dr. Naci Görür tv100 Ana haber'de Ece Üner'e değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Görür'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

"MARMARA KIRILACAK"

Marmara'nın batısı Şarköy'de 1912'de, doğusunda 1999'da Gölcük depremi olduysa Marmara kırılacak demektir. Maraş'a dikkat çektiğimizde sadece bunu ben söyledim demeyi kabul etmiyorum. Biz yer bilimciler olarak tehdit olarak gördüğümüz yerleri söylüyoruz. Marmara Bölgesi dediğimiz zaman sadece İstanbul, Tekirdağ, Silivri demiyoruz. Marmara’nın güneyi Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi yerlerde de 7’nin üzerinde bir depremde çoğumuz hasar alırız.

"PÜLÜMÜR'DE 7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ"

Bunun dışında Erzincan'ın doğusu ve Karlıova arasında Yedisuyu fayının üzerine Pülümür'un bulunduğu yerde 7.4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz. En son deprem orada 1794 senesinde olmuştur. Karlıova-Bingöl arasında 7.2 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. Burada da en son deprem 1866 yılında oldu. 

"HAKKARİ YÖRESİNDE BEKLİYORUZ"

Biz ayrıca Hakkari yöresinde sıkışmışlık olduğunu düşünüyor ve orada deprem bekliyoruz. Yer bilimcileri olarak İzmir'de endişemiz var. İzmir yarımadası da çok sayıda fayla bölünmüş durumda. Ege'nin gerilim altında olan bir yer. Kıbrıs'tan tutun Muğla, Antalya'ya kadar bu depremlerin bir etkisi oluyor. Buralarda özenli olunsun diyoruz.

"BİZ BİR AN ÖNCE DEPREM DİRENÇLİ YERLER OLUŞTURMALIYIZ"

Biz biliminsanları olarak öngörülü ve özenli olunması için söylüyoruz. Biz bir an önce deprem dirençli yerler oluşturmalıyız. Depremi durduramayız ama zararını azaltabiliriz. Halkımız deprem olmadığı zaman neden hiç pinpirikli olmuyor? Depremi deprem olmadan konuşalım. 1 ay sonra bunu da unutacağız. Unutmayın, korkup telaşlanmak yerine talepte bulunun. Türkiye'nin en temel sorunu depremdir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER