Suriye'ye gitmek isteyen göçmenler için sınır açılıyor

Maraş'ta Dulkadiroğlu ilçesindeki kampta kalan Suriyeliler, depremin ardından ülkelerine dönmek isteyenler için sınır kapılarının açılacağını söyledi.

Suriye'ye gitmek isteyen göçmenler için sınır açılıyor

Maraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde Kapıçam ve Terrolar köyleri yakınında Suriyeli göçmenlerin kaldığı geçici barınma merkezinde kalanların sayısı depremin ardından arttı.

Depremde hasar görmeyen alanda 20 bin konteyner bulunuyor. 374 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu 25 bin kişi kapasiteli olarak açılan alanda kalan Suriyelilerin sayısı 200 bine yaklaştı. Bir konteynerde 10 kişi bir arada kalıyor.

Merkez, Suriye'ye 160 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Merkezde kalan Suriyeli Halid Beyn, 8 yıl önce Halep'ten gelmiş. Başka şehirlere gitmek istediklerini fakat izin verilmediğini söylüyor. 15 Şubat Çarşamba günü Suriye'ye gitmek isteyenler için sınır açılacak.

Kendilerine geri dönmek isteyenler için sınırın açılacağının söylendiğini aktaran Halid Beyn, "Konteynerlerde 5-6 kişi kalıyorduk. Şimdi 10-11 kişi" diyor. Maraş'ta akrabaları bulunan Beyn, "Önceden gidip kalıyordum, şimdi gitmeye korkuyorum. Ben 53 yaşındayım zelzele çok problem. Halep'te ev yok nereye gideceğim. Gidenler var" diye konuştu.

Kampta kalanlardan Ahmed ise "İnsanlar başka şehirlere gitmek istiyor ama izin vermiyorlar. Suriye'de de deprem var ama başka çaremiz yok" dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2023, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER