Putin: Türkiye yaptığına pişman olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis’te yaptığı yıllık ulusa sesleniş konuşmasında Türkiye ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Putin, “Uçağımızı neden düşürdüklerini Allah bilir” deyip, Türkiye’nin pişman olacağını ve yaptırımların domatesle sınırlı kalmayacağını söyledi.

Putin: Türkiye yaptığına pişman olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis üyelerine hitap etti.

Türkiye’yi affetmeyeceklerini söyleyen Putin, Ankara’yı ‘teröristlere yardım etmekle’ suçladı.

Putin, “Rusya’nın yanıtının sadece yaptırımlarla sınırlı kalacağını düşünenler yanılıyor” dedi.

Rusya lideri Putin’in açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Halk ile Türk yönetimini aynı kefeye koymuyoruz’

“Türkiye’de çalıntı petrolle kimlerin ceplerini doldurduğunu ve kimin terör örgütleri için militan topladığını biliyoruz. Bu arada Türk milleti  iyidir, çalışkandır ve yeteneklidir. Türkiye’de Rusya’nın çok eski ve güvenilir dostları var. Bilmeliler ki biz onları, Suriye’de görev yapan Rus askerlerinin ölümünden doğrudan sorumlu olan Türk yönetimiyle aynı kefeye koymuyoruz. Bizden sinirli ve histerik tepkiler beklemesinler.

‘Domatesleri yasaklamakla yetinmeyeceğiz’

“Bunu neden yaptıklarını sadece Allah biliyor. Allah Türkiye’deki yönetici eliti, muhakeme yeteneğinden yoksun bırakarak cezalandırmaya karar verdi.

“Uçağımızın düşürülmesinden Türk hükümeti sorumlu. Bunu yaptıklarına pişman olacaklar. Moskova, Ankara’nın teröristlere yardım ettiğini görmezden gelemez.

“Onların domateslerini yasaklamakla yetinmeyeceğiz. Pilotumuzun ölümünden Türk elitleri sorumlu, bunu asla unutmayacağız. Eğer askeri bir suç işleyip insanlarımızı öldürdükten sonra domateslerle ya da inşaat sektöründeki bazı sınırlamalarla paçalarını kurtarabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER