PYD eşbaşkanı Charlie Hebdo dergisini ziyaret etti

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve beraberindeki heyet, El-Kaide saldırısı sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiği Charlie Hebdo dergi binasını ziyaret etti.

PYD eşbaşkanı Charlie Hebdo dergisini ziyaret etti

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ve beraberindeki heyet Fransa’daki temaslarını sürdürüyor. Heyet DAIŞ çetelerinin saldırıları sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiği Charlie Hebdo dergi binasını ziyaret etti.

İçlerinde Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah, Askeri Meclis Üyesi Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Nesrin Abdullah ve PYD Fransa temsilcisi Xalit Îsa’dan oluşan Rojava heyeti dergi çalışanları tarafından karşılandı.

Rojava heyeti dergi ziyaretinde Kürt halkı ve Demokratik Özerklik Yönetim bölgeleri adına Fransız halkına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. aSIA11TR

PYD Eşbaşkanı dergi binasının önüne yaşamlarını yitirenler anısına çiçek bırakarak, insanlık değerlerini savunmak için teröre karşı ortak hareket edilmesi gerektiği çağrısında bulundu. Rojava heyeti yanlarında getirdikleri çiçekleri yaşamlarını yitiren dergi çalışanlarının vuruldukları yerlere bıraktı.

YPJ Komutanı Nesrin Abdullah, Fransa şehitlerinin intikamının Kobanê’de alındığını belirtti ve teröre karşı her yerde mücadele edeceklerinin sözünü verdi.

Dergi çalışanları ise Kürt halkının ve YPG’nin DAIŞ çetelerine karşı direnişini selamlayarak desteklediklerini ifade etti. Erîk Barswolid, Batrêk Biyo û Zeyneb El-Razî isimli dergi çalışanları heyetin göstermiş olduğu bu anlamlı ve insani tutuma karşı teşekkürlerini ilettiler. / ANHA

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 11:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
vah vah
vah vah - 9 yıl Önce

vahhhh ki hz. peygamberımıze hakaret edenlere selam eden kürt var. üzüldüm.

SIRADAKİ HABER