Rojava'ya sığınan Şengalliler için Derik'te kamp

IŞİD çetelerinin saldırısı sonucunda Şengal’den göç edip Rojava’ya gelen Şengalliler Derik’te bulunan ve 'Mexmur göçmen kampı' adı verilen kampa yerleştirildi.

Rojava'ya sığınan Şengalliler için Derik'te kamp

IŞİD çetelerinin saldırısı sonucunda Şengal’den göç edip Rojava’ya gelen Şengalliler Derik’te bulunan ve 'Mexmur göçmen kampı' adı verilen kampa yerleştirildi. Derik’in 2 km uzaklığındaki kamp halkın her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlandı. Cizire Kantonu Toplumsal İşler Bakanlığı’na bağlı kurulan kampta bulunan Şengalliler güvenli bir yerde olmanın mutluluğunu yaşasalar da yaşadıkları trajediyi, geride bıraktıklarını unutamıyorlar.

 

Yüzlerce çadırın açıldığı kampın girişinde yüzlerce araba bulunuyor. Şengalliler için Rojava’daki yardım kuruluşları da devreye girdi.

Sürekli erzak ve ilaç akışının sağlandığı kampta, sağlık ekipleri de hazır bulunuyor.

Derikli anneler ise, kampın üç öğün yemek ihtiyacı başta olmak üzere birçok çalışmaya aktif bir şekilde katılıyor.

 ÇOCUKLARIN NEREDEYSE HEPSİ ÇORAPSIZ, AYAKKABISIZ

Kampa gelen yüzlerce Şengalli arasında en dikkat çeken ise çocuklar. Çocukların neredeyse hepsi ayakkabısız ve çorapsız. Aileler aniden yola koyuldukları için hiçbir ihtiyaçlarını da alamamış. Ailelerin bütün ihtiyaçlarını karşılamak için Cizire Kantonu Toplumsal İşler Bakanlığı devreye girdi.

Torunu IŞİD tarafından kaçırılan Nurê anne, “Elimizden bir şey gelmedi. Çocuklarımı öldürdüler” sözleriyle yaşadıklarına isyan ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER