Rusya: El Nusra Türkiye'den Lazkiye'ye geçmeye devam ediyor

Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, El Nusra üyelerinin Türkiye’den Lazkiye’ye geçmeye devam ettiğini aktardı.

Rusya: El Nusra Türkiye'den Lazkiye'ye geçmeye devam ediyor

Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye’deki ateşkesin son 24 saatte 11 kez ihlal edildiği belirtildi.

Sputnik’in haberine göre, açıklamada, “Son 24 saatte Şam ilinde 4, Halep ilinde 3, Lazkiye ve Humus illerinde 2’şer kere olmak üzere 11 ateşkes ihlali saptandı” dendi.

Lazkiye bölgesinde, Ahrar’uş Şa’ın Sandran, Beyt-Smayra ve Mazat-Ömer köyleri ile Halep’in Şeyh Maksud mahallesine havan toplarıyla saldırı gerçekleştirdiği belirtilirken; Özgür Suriye Ordusu birliklerinin de çok namlulu roketatarlarla Humus bölgesindeki Kormos ve Skalbiya köylerini ateşe tuttuğu ifade edildi.

Son 24 saatte Humus bölgesinde bir köyün temsilcileriyle daha ateşkes anlaşması imzalandığını belirten merkez, ateşkese katılan yerleşim birimi sayısının 73’e ulaştığını kaydetti.

Ayrıca, İdlib bölgesinden Lazkiye şehrine tahliye edilen Suriye vatandaşlarına yaklaşık 2 ton insani yardım malzemesinin dağıtıldığı ve merkezde çalışan sağlık uzmanlarının 36 vatandaşı muayene ettiği belirtildi.

Açıklamada, Suriye hükümetinin desteğiyle Birleşmiş Milletler (BM) ve Suriye Kızılay uzmanlarının Humus’un Rastan yerleşim birimine insani yardım ulaştırdığı bildirildi.

Haberde, yerel sakinlerin Rusya merkezine verdiği bilgiye göre, Türkiye’den El-Nusra militanlarının Lazkiye bölgesinin kuzeydoğusuna geçmeye devam ettiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER