Sait Dede, Şemdinlili Fatma Töre'nin talebini Meclis gündemine taşıdı

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, tutuklu iki oğlunu 4 yıldır göremeyen Şemdinlili anne Fatma Töre'nin talebini Meclis gündemine taşıdı.

Sait Dede, Şemdinlili Fatma Töre'nin talebini Meclis gündemine taşıdı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Sipîndarok (Akkavak) köyünde yaşayan Fatma Töre; Silivri Cezaevi’nde tutuklu oğlu Mehmet Emin Töre ve Bandırma Cezaevi’nde tutuklu diğer oğlu Mikail Töre’yi farklı cezaevlerinde bulunduklarından ve ikametlerine çok uzak olmalarından dolayı dört yıldır göremiyor.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Töre'nin yaşadığı mağduriyetin basına yansınamsının ardından harekete geçerek bu mağduriyeti gidermek adına TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na dilekçe verdi. Dede ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Dede, Bakan Gül'e şu soruları yöneltti:

"-Kardeşler Mikail TÖRE ve Mehmet Emin TÖRE’nin farklı ve ikametlerinden çok uzak bir cezaevinde tutulmasının sebebi nedir?

- İki kardeşi aynı veya ikametlerine yakın cezaevlerine sevk etmek için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Anne Fatma TÖRE 2 bin kilometre uzaklıkta tutulan çocuklarını 4 yıldır görememektedir, ailenin mağduriyetini giderecek bir çözüm bulacak mısınız?

- Önergeye cevap verildiği tarih itibariyle son 5 yılda, Bakanlığınıza bağlı ceza infaz kurumlarına kaç nakil talebi yapılmış ve bu yapılan taleplerin kaçı kabul görmüştür?

- Tutuklu ve hükümlülerin yerleştirileceği cezaevleri hangi şartlara göre belirlenmektedir?"

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER