Şemdinli'de renkli Newroz kutlaması

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Dem Parti tarafından organize edilen etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar yağışa rağmen Newroz ateşini yakarak halay çekti.

Şemdinli'de renkli Newroz kutlaması

Şemdinli'de renkli yöresel kıyafetleri ile etkinliğe katılan yüzlerce kişi, yağmura rağmen kutlama yaptı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) flamalarıyla süslenen alan, “Dem gelir, devran döner” döviz ve pankartlarıyla donatıldı.

DEM Parti Şemdinli Belediyesi eşbaşkan adayı Nazdar Öpengin, Newroz’un tüm halklara barış getirmesi temennisinde bulundu. Seçildikten sonra belediyeyi halkla birlikte yöneteceklerini vurgulayan Öpengin, “Başarı bizimdir, zafer 31 Mart’ta bizim olacaktır” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-03-23-at-14-50-33.jpeg

Eroğuz: "Aileci bir belediye değil halkçı bir belediye inşa edeceğiz"

Ardından Konuşan DEM Parti Şemdinli Belediyesi eşbaşkanı adayı Naif Eroğuz, yaklaşık 2 aydır ev ev gezdiğini belirterek, “Bizler belediyeyi halkımız, kurumlarımız, kanaat önderlerimiz ve kadınlarla yöneteceğiz” dedi.

Şemdinli'deki tüm sorunlara halkla birlikte çözüm olacaklarını vurgulayan Eroğuz, “31 Mart’ta belediyelerimizi geri alıp gerekli cevabı vereceğiz. AKP’nin 5 yıldan beridir hizmet adı altında Şemzînan’da birçok iş yaptığının farkındayız. Biz aileci bir belediye değil halkçı bir belediye inşa edeceğiz” dedi.

Düşünmez: "Utanmadan Şemzînan’da Kürtçe şarkılar açıyorlar"

AK Parti'nin seçim araçlarından çalınan Kürtçe şarkılara değinerek, kısa bir konuşma yapan DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez; "Sanki, Meclis’te Kürtçeye tahammülü olmayan, konserleri yasaklayan AKP’liler değilmiş gibi utanmadan Şemzînan’da Kürtçe şarkılar açıyorlar” dedi.

Konuşmaların ardından, Hozan Serwan, Hozan Cevdet Şemzînî, Adem Şemzînî ve İzzet Şemzînî sahne alarak kutlamaya coşku kattı. Newroz programı halaylarla son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER