Şemdinli'de Başkanın makam odasının önüne başı kesik kedi bıraktılar

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin DBP'li Belediye Başkanı Seferi Yılmaz, 19 Temmuz'da makam odasının önüne başı kesik bir kedi bırakıldığını söyledi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Başkan Yılmaz olayın büyütülmemesi için kamuoyuna bilgi vermediklerini belirtirken, Başkan Yardımcısı Nahide Yıldız ise "Seferi Başkana 'Sen 7 canlısın bombaladık ölmedin. Bir çok nedenlerle üzerine geldik ölmedin. Ne olursa olsun bir gün senin kafanı keseriz' demek istediklerini düşünüyoruz" diye konuştu.

Şemdinli'de 9 Kasım 2005'teki bombalı saldırıda 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan umut kitapevinin sahibi olan ve 30 Mart yerel seçimlerinde BDP'den Şemdinli Belediye Başkanı seçilen Seferi Yılmaz'ın makam odasının önüne 19 Temmuz'da başı kesik bir kedi bırakıldığı belirtildi. Poşetteki başı kesik kediyi, sabah saatlerinde belediye binasına gelen bir personel fark etti. Bu olayla ilgili Belediye Başkanı Yılmaz ve yardımcısı Nahide Yıldız ilk kez bugün açıklama yaptı. Yılmaz, başı kesik kedinin kendi odasının girişine bırakılmasının normal olmadığını belirterek, "Bizler de başta bu olayı abartılmaması için kamuoyuna açıklamadık. Olayı tartışıp kendi aramızdaki zayıf noktalarımızın nelerdir onun üzerine yoğunlaştık. Bu noktada verilen mesaj açıktır. Biz de bu mesajı almışız, çok yeterli olmasa da belirli tedbirlerimiz almış bulunmaktayız" dedi.



Başkan Yardımcısı Yıldız ise konuyla ilgili belediye çalışanlarıyla acil toplantı yaptıklarını ve bundan sonra neler yapılacağı konuları üzerinde durduklarını anlattı. Olayı yetkililere bildirdeklerini belirten Yıldız, ilk anda konuyu basına yansıtmak istemediklerini, başı kesik kedinin kimler tarafından bırakıldığını da bilmediklerini belirterek "Bırakan her kimse bize açıkça bir mesaj gönderdiğini düşünüyoruz. Bu olayda herkes farklı yorumlar yapıyor. Seferi Başkana 'Sen 7 canlısın bombaladık ölmedin. Bir çok nedenlerle üzerine geldik ölmedin. Ne olursa olsun bir gün senin kafanı keseriz' demek istediklerini düşünüyoruz" diye konuştu.





Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 23:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
birdost
birdost - 10 yıl Önce

Yapilan bu iğrrenç saldiriyi kiniyorum başkaniza uzanan elleri kırarız boş hayallerle kimse kendini kandırmazsin

Şemzinanlı
Şemzinanlı - 10 yıl Önce

Onu bırakanlar hakkında da gereken yapılacak bundan kimsenin kuşkusu olmasın.onlar başlarından korksunlar artık...

welatparz
welatparz - 10 yıl Önce

kimsenin hattine değil bizim baskanı tehdit edecek.ama başkana bonu sormadan etmeyecem. orada güvenlikçi yokmu yada nedem kamera yok içerde. aslında mkbesa kameralara bakılırsa çıkabılır

Pinar yilmaz
Pinar yilmaz - 10 yıl Önce

Bu yapilan cirkin saldiri ancak acizlerin isi olur benim uzuldügüm o kediye nasil kiydilar bir kedinin kafasini kesmek cirkinliktir peygamberimiz sirf kedi uyanmasin diye elbisesini kesip kalkiyur bu caniler ise kedinin kafasini kesiyur sizi allaha hawale ediyurum r

mizginn
mizginn - 10 yıl Önce

ben baska bırseye takıldım...eşbaskanların koltukları neden eş değil????????????????????????

semzinali
semzinali - 10 yıl Önce

Ee allah aşkına gören duyan kimse yok mu belediye güvenliği ne ile sağlanıyor

Şemdinli
Şemdinli - 10 yıl Önce

seferi bey size neden oy verdik. siz ve yanınızdakiler farkında mısınız hayatın. ne kadar insanlıktan uzak olduğunuzun. sadece yeme içme derdindesiniz. maalesef.
peki bu belediye niye var. kime hizmet eder. görevleri nedir? stant açmayı biliyorsunuz neymiş efendim rojavaya yardım. peki siz burdakilere yeteri kadar yardımcı oldunuz mu ki milletten para toplayıp rojavaya göndereceğiz diyorsunuz. bu meçhule çabalarınız ve samimiyetsizliğiniz bizi kahrediyor. rojavadan önce içimizde yani şehrimizdeki rojavalıları ne yaptınız ne yardımlarda bulundunuz. yeme içme barınma konusunda bunu söyler misiniz. kendimden şahsen ben utanıyorum. bu halk yarın öbür gün burdan gidecek. bu utanç hepimizin. herhalde sadece makam arabınızla gelip gidiyorsunuz işinize ya da etrafınızda yığınla insanlar var etraftaki perişan rojavalıları göremiyorsunuz. bunlar hepsi musibet ve birgün gelip bulacağından hiç şaşmayın. hepimize yazıklar olsun.

SIRADAKİ HABER