Şemdinli'de elektrik kesintisi protesto edildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde elektrik kesintisi yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER 

Şemdinli İlçesi'nde son zamanlarda elektriklerin düşük voltajlı olması ve sık sık kesilmesi nedeniyle ilçe halkı VEDAŞ İşletme Şefliğine protesto yürüyüşü düzenledi. Aralarında BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar Taş, Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, STK temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi Şemdinli Belediye bünyesinde bulunan Guldexwin Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Kalabalık kitle ellerinde, "21.  Yüz Yılda mum ışığında ders", " sabrımızı taşıma", "elektirk hakkımızı istiyoruz", "aydınlık gece istiyoru" dövizlerini taşıyarak sık sık, "Şemdinli halkı bunu hak etmiyor", "VEDAŞ istifa" sloganları atarak VEDAŞ İşletme Şefliği binasına doğru yürüyüşe geçti. 

VEDAŞ İşletme Şefliği Binası önünde gelen kitle burada yapılan basın açıklamasına katıldı. basın açıklamasının metni Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin tarafından okundu.

Tekin:  "21. Yüzyılda elektrik kesintileri normal bir durum değildir"

Tekin açıklamsında, "ülke genelinde yapılan özelleştirmenin beraberinde getirdiği sorunların yanı sıra Şemdinli ilçemizde yaşanan elektrik kesintileri ve düşük voltajlı elektrik ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Ülke genelinde özelleşen TEDAŞ'ın hizmete cevap veremediği açıkça görülmektedir. Bu kadar sık kesintinin yaşanması ve düşük voltajlı olması sebebi ile elektrikli ve elektronik malzemelerimizin yanmasına yol açmaktadır. Bu durum halkımıza büyük maddi sıkıntılara sebebiyet vermektedir. Yetkililer bu konuda duyarsız kalmaktadırlar. Hatta özelleştikten sonra karşımızda muhatap bile bulamamaktayız. Derdimizi kime, nereye anlatacağımızı bilemiyoruz. 21. Yüzyılda elektrik kesintileri normal bir durum değildir" dedi.

Tekin: "Bizler her akşam karanlığa gömülmeye mecbur değiliz" 

Bizler her akşam karanlığa gömülmeye mecbur değiliz diyen Tekin, "Orta Çağ teknolojisinin bu dönemde bize yansıtılması doğru bir anlayış değildir. Bugüne kadar kaçak elektrik bahanesi ile bizi mağdur eden zihniyet Dijital sayaçlarla bunu ortadan kaldırdığı halde aynı sıkıntıları çekmeye devam ediyoruz. Buna artık dur demenin zamanı gelmiştir. Bu anlayışı kabul etmiyor ve artık  Aydınlık Günler Bekliyoruz" dedi.

"Özelleşme ile beraber elektrik faturaları iki kat artmıştır"

Tekin devamla, "Esnafımızın elektrikli ve elektronik cihazları yanıyor. Kesintiler zaman zaman gün boyu sürüyor. Durum böyle olunca özellikle üretim yapan esnafımız büyük maddi zarara uğratılmaktadır. Verilen elektrikte düşük voltajlı olunca hiçbir cihaz çalışmadığı gibi, zaman zaman yüksek gelen valtaj sebebi ile de cihazlar zarar görmektedir. Özelleşme ile beraber elektrik faturaları iki kat artmıştır. Buna karşılık hizmette sıfıra düşmüştür. Her akşam 20’nin üzerinde elektrik kesintisinin yaşanması bizleri çileden çıkarmıştır. VEDAŞ’ın woltajı düşürmek için Bağışlıda cihaz taktığını biliyoruz. Bu cihazda elektriği dengelemediği için de elektrik kesintilerine ve woltaj düşüklüğüne sebebiyet vermektedir. Her elektrik kesintisi yaşandığında VEDAŞ’ı aradığımızda tabi ulaşabilirsek, elektriğin Bağışlıdan kesildiğini söylüyorlar" ifadesini kullandı.

Tekin: "VEDAŞ'ı uyarıyoruz"

Tekin son olarak; "bizler buradan VEDAŞI uyarıyoruz. Eğer çok kısa bir sürede elektrik sorununu gidermezler ise eylemlerimizi artırarak sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz. Uyarımızı dikkate alıp bu sorunu biran evvel çözmelerini diliyoruz. Ayrıca bütün vatandaşımızı örgütleyip elektronik malzemesi zarar görenlerin tazminat davası açmalarını sağlayacağız. Buradan da VEDAŞ’a görevi yapmamak, görevi kötüye kullanmak ve hizmet sağlamadığı halde haksız kazanç elde etmek suçlarından haklarında da suç duyurusunda bulunuyoruz. Şikayetlerimizi de en kısa zamanda Cumhuriyet Savcılığına ileteceğimizi deklere ediyoruz" dedi.

Yürüyüş ve basın açıklamasından sonra kalabalık kitle oturma eylemi yaptı. Yürüyüş nedeniyle polis VEDAŞ İşletme Şefliği Binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Yapılan basın açıklaması ve yürüyüşün ardından kalabalık kitle şehir merkezine doğru yeniden yürüyüşe geçti. Kalabalık kitleye yoldan geçen araçlarda kornalarla destek verdi. 

Kalabalık kitle BDP Şemdinli İlçe Binası önüne geldikten sonra sessizce dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2014, 11:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
özlem
özlem - 10 yıl Önce

ya ne demeli az bile yapilmis tedaşa özellestiğinden beridir bir bit yeniği olmus tedaş elektirik sıkıntısı bile su an en büyük sorun halinde israil filistin sorunu bile bu kadar büyümedi bile yaziklar tedasa adam gibi yapilsin bu elektireik sorunu yada bir cöüzüm olsun yoksa gitsinler evlerinde otursunlar

Navşarlı
Navşarlı - 10 yıl Önce

êdi bêseeeeeeee

sade vatandaş
sade vatandaş - 10 yıl Önce

güzel eylem aferim.

deyili
deyili - 10 yıl Önce

özelleştıkten sonra resmen milletle dalga gecıyorlar .

Tekoşin Roni
Tekoşin Roni - 10 yıl Önce

Esnaf Arkadaşların bu protestosunu sonuna kadar destekliyorum gönül ister ki gerek roboski olsun gerek rojava olsun gerek Kürt halkı üzerinde uygulanan imha ve inkar politikalarını protesto eden BDP'nin öncülüğünde yapılan basın açıklamalarına katılmalarını aynı duyarlılığı göstermelerini bir bütün olarak çok isterim.

SIRADAKİ HABER