Şemdinli'de Siyaset Akademisi Sertifika Töreni

BDP Yüksekova siyaset akademisinin çeşitli tarihlerde 4 ve 5. dönem devrelerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Şemdinli'de Siyaset Akademisi Sertifika Töreni
ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Guldewxün Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, BDP Hakkari İl başkanı Rahmi Kurt, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova BDP ilçe başkanı Fikret Turgut ,Yüksekova Belediye başkanı Ercan Bora ,BDP Yüksekova Belediye Eş Başkan Adayları Ruken Yetişkin ve Tacettin Sefalı, Yüksekova Tuhad-Fet temsilcisi Sıddık Tamur ,Çukurca BDP İlçe Başkanı Cumhur Erdem BDP Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç Durankaya beldesi  BDP Başkan Adayı Kemal Kaya, Esendere Beldesi Başkan Vekili Habi Altekin, BDP Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP Şemdinli Belediye eş başkan adayları Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız, Şemdinli Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin ve Yönetimi, İl ve ilçelerdeki bulunan Kurdi-Der, Meya-Der, Yüksekova Meclisa  Bajer, Kesk, Barış Anneleri ve çok sayıda halk katıldı.

   
'DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE AKADEMİSİNİN YERİ ÇOK ÖNEMLİDİR’


Program bir dakikalık saygı duruşunun ardından BDP’nin düzenlemiş olduğu Siyaset Akademisi sertifika törenin Şemdinli’de yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, ‘Demokrasi mücadelesinde siyaset akademisinin yeri çok önemlidir. Yıllardan beridir bölgemizde sürmekte olan kirli siyaseti vatandaşlarımıza aktarmak zorundayız. Bunu gerçekleştirirken siyaset akademisinde eğitim gören arkadaşlarımızın vatandaşlarımızla bütünleşip bunu anlatması  çok önemlidir. Tabi ki sadece siyaset akademisinde eğitim gören arkadaşlarımız değil hepimizin bu konuda çok özverili bir çalışma sürdürmesi gerekmektedir’dedi.


BDP
 Hakkari  İl başkanı Rahmi Kurt, Katılımcı arkadaşlarımıza öncelikle teşekkür ederek Şemdinli’de mücadelenin İlk Kurşunun atıldığı ,kutsal topraklarda Şeyh Übeydullah Nehri, Seyit Taha ve 2012 süreciyle o sıcak süreci yaşayan herkesi selamlıyorum. dedi.

'BİZİM MODELİMİZ DEMOKRATİK ÖZERKLİKTİR'


BDP
 Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP Siyaset Akademilerinin amacı bireyi ve toplumu geliştirmektir. Başta kendi kendini geliştirerek halkımıza yatay olarak bu bilgileri aktarmaktır. Sistemin korktukları tek şey bilinçli insanları kendi hak ve hukukunu demokrasiyi istememeleridir. Bilgiyi tekelleştirmek ve yaymamaktır. Ama BDP’nin istediği ise bunun tersidir. Bilgiyi Hak ve Hukuku insanlara aktarmak ve yaygınlaştırmaktır. Sistem bütün modellerimizi halka yayma aşamasında bize engel olmak istedi. Bizim Modelimiz Demokratik Özerkliktir. İlan ettiğimiz model Demokratik ulus ve Türkiye’deki demokratik modelleri hayata geçirmektir. Amacımız bu modeli yerelde hayata geçirmektir. Bunu hayata geçirirken de bilgili ve donanımlı olmamız gerekir. Bunu yapmak içinde bu tür akademilere ihtiyacımız vardır. Eğitimin sürekli bir hale getirilmesi gerekiyor. Yüksekova Siyaset Akademisinde eğitim görüp mezun olan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.


Yerel Seçimlere girdiğimiz bu dönemde arkadaşlarımızın halkla bütünleşen almış oldukları bilgi ve deneyimi halkla paylaşarak başarılı olacaklarına inanıyorum.


Başkan Kurt Hakkari de 8 tane belediye var. Bizler yerel seçimlerde 8 de 8 yaparak arkadaşlarımızla birlikte bu noktada İmralı’dan bize güzel selamlar gelmişti. Gece gündüz demeden çalmadık kapı bırakmayacağız. Hiç bir spekülasyonları dikkate almayacağız. Partimizin belirlemiş oldukları adayların etrafında kenetlenip çalışmalarımızı o yönde sürdüreceğiz. Partimizin çıtasını daha da yükselteceğiz.30 Mart’a bunu ilan edeceğiz. Umuyorum ki bizim elde edeceğimiz bu başarı Rojava’daki oluşuma da bir selam olacaktır.Biz inanıyoruz ki Kürt sorunu noktasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uzatmış olduğu elinde havada kalmayacaktır. Önderliğimizin belirlemiş olduğu yolda yürüyüp güçleneceğimizi inanıyoruz dedi.


Programa daha sonra Guldexün Kültür Merkezi tarafından bir müzik dinletisi düzenlendi.Proğrama daha sonra Yüksekova Siyaset Akademisinde başarılı olan 4 ve 5.Dönemde başarılı olan kursiyerlere sertifikalar verildi.

















Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER