Şengal'de 9 çete öldürüldü

Güney Kürdistan’ın Şengal kentinde HPG/YBŞ güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında yaşanan çatışmalarda en az 9 çetenin öldürüldüğü bildirildi.

Şengal'de 9 çete öldürüldü
HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Şengal’de DAİŞ çeteleri ile gerilla güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.


İki komutanlık tarafından yayınlanan ortak açıklamada Şengal ve çevresindeki eylemlere yönelik şu bilgiler verildi:

“11 Mart günü Gerilla güçlerimiz tarafından Daiş çetelerine yönelik farklı saatlerde ferdi ve uzun namlulu silahlarla eylemsellikler gerçekleştirilmiştir. Bu eylemler saat 11.30 da Taxa Minare mahallesinde,  saat 14.00'te Suka Jer mahallesinde, saat 20.00 - 21.00 arası Sitti Zeynep mahallesinde gerçekleştirilmiştir. Bu eylemler sonucunda 3 çete öldürülmüş 1 çete de yaralanmıştır.

11 Mart günü saat 14.00'te Suka Jer mahallesi civarında hareketlilik içerisinde bulunan bir gurup çete direniş güçlerimizce ferdi silahlarla vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda 2 çete öldürülmüştür.

11 Mart günü saat 10.00 da Taxa Minare mahallesi civarında çetelere ait bir araç uzun namlulu silahlarla vurularak darbelenmiştir.  

11 Mart günü saat 11.30 da Daiş çeteleri Suka Jer mahallesi çevresinden bir saldırı başlatmıştır. 2 Kol biçiminde yürütülmek istenilen bu saldırının 1 Kolu Suka Jer de güçlerimizin bulunduğu mevzileri hedef alırken, diğer Kol ise Suka Jer'e bağlı Şehit Erdal tepesini hedef almıştır.

Suka Jer civarında başlatılan saldırı havan, doçka ve toplarla yoğun bir biçimde başlatılmıştır. Bomba yüklü bir kamyonetin Gerillalarımızın bulunduğu noktalara yönelik hareketi erkenden fark edilerek etkili vurulmuş ve bu araç patlayarak havaya uçmuştur. Yine çeteler bu mıntıkalar civarında 2 eve yoğun tuzaklar yerleştirip patlatmıştır. Araçta bulunan 1 çete öldürülürken bu patlamalarda daha fazla çetenin ölüp ölmediği netleştirilememiştir.

Şehit Erdal tepesine yönelik saldırı gerçekleştirmek isteyen çeteler güçlerimizce vurulmuş ve 3 saate yakın yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda gözle görülen net 3 çete öldürülmüş ve bu cenazeler uzun süre çatışma bölgesinde kalmıştır. Bu çatışmalar ardından çeteler cenazelerini alıp çatışma bölgesinden kaçmıştır.

Bu çatışmalarda ele geçirilen malzemeler şunlardır;

3 Adet Kleşnikof silah, 10 adet Jarjörü ve çok sayıda mermisi ile 1 Rext

2 Adet Küçük cihaz ve 1 El bombası ele geçirilmiştir.

Bu çatışmalarda Mansur Apoci- Şahap Hamid Bışar adlı YBŞ gerillası da büyük bir direniş sergilerken şehit düşmüştür. Yine çatışmalarda 1 gerillamızda yaralanmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER