YPG: 180 km'lik alanda çatışmalar devam ediyor

YPG Basın Merkezi, Serêkaniyê, Til Temir, Hasekê ve Til Berak’tan Irak sınırına kadar uzanan 180 km’lik hat boyunca IŞİD ile çatışmaların devam ettiğini ve çatışmalarda 102 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

YPG: 180 km'lik alanda çatışmalar devam ediyor

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, Cizîrê Kantonu’nda IŞİD ile birçok alanda yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan YPG açıklamasında Serêkaniyê, Til Temir, Hasekê ve Til Berak’tan Irak sınırına kadar uzanan 180 km’lik hat boyunca IŞİD ile çatışmaların devam ettiğini ve çatışmalarda 102 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

“Güçlerimiz ile çete grupları arasında yaşanan çatışmalar, Cizire Kantonu’nun batı ve güneybatısında Serêkaniyê, Til Temir, Hasekê, güneyinde ise Til Berak güneyinden Irak sınırına kadar uzanan 180 km’lik hat boyunca devam etmektedir.”

YPG, çatışmaların en şiddetlendiği alanın ise IŞİD tarafından 23 Şubat günü başlatılan saldırıların hedefinde bulunan Til Temir ve çevresi ile son iki gündür Serêkaniyê’ye kadar uzanan alan olduğunu belirtti.

Açıklamada saldırılar kapsamında son iki gündür Serêkaniyê’nin 21 km güneybatısında bulunan Til Xenzîr bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Adı geçen alanlardaki çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtilen YPG açıklamasında “Til Berak’ın güneyinden Irak sınır hattına kadar olan alanda ise çete grupları füze, obüs ve havan toplarıyla güçlerimizin mevziilerine saldırmaktadır. Güçlerimiz, çetelere aynı düzeyde yanıt vermektedir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER