Paul, 'Kürdistan'ın sınırlarını kendi ellerimle çizeceğim'

ABD'nin önümüzdeki seçimlerde Başkan adaylarından olan Rand Paul, 'Kürdistan'ın sınırlarını kendi ellerimle çizeceğim, onlara bir ülke sözü veriyorum' dedi.

Paul, 'Kürdistan'ın sınırlarını kendi ellerimle çizeceğim'
ABD 'nin 2016 yılı Başkanlık seçimleri için adaylardan biri olan Senatör Rand Paul, Kürtlerin kendi devletlerini kurma imkanının tanınması gerektiğini belirterek, “Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum” dedi.


Paul şöyle konuştu: "Ben olsam bir adım daha ileri giderim: Kürdistan için yeni sınırlar çizerim, onlara bir 
ülke vaat ederim. Kürtlere bir ülke sözü verirsek, onların ölümüne savaşacaklarını düşünüyorum. Tabii bunu söylemek, gerçekten olmasını sağlamaktan daha kolay. Çünkü gerçekte yeni bir ülke çizebilmek için Türkiye 'yi ve bir ölçüde Irak'ı da dahil etmek zorundasınız. Ortaklık yapacak bir Suriye aslında yok. Ama Suriye'nin yalnızca çok küçük bir bölgesi var -Kobani bu da ağırlıklı olarak Kürt. Benim düşüncem odur ki, bunu yaparsanız ve Kürtler arasındaki parçayı alırsanız, o zaman , Kürtler de Türk topraklarına dair her türlü iddialarından vazgeçerlerse Türkler de [Kürtler'le birlikte] savaşacaktır."

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER