SUK 'BM'siz olmaz' dedi!

Suriye Ulusal Koalisyonu, Şam yönetiminin en güçlü müttefiki Rusya'nın düzenleyeceği Suriye Halklarının Kongresi'ne katılmayacak...

SUK 'BM'siz olmaz' dedi!
Rusya’nın Suriye’de barış için düzenlemeyi planladığı, Kürtlerin de davet edildiği açıklanan Suriye Halkları Kongresi tartışma yarattı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın PYD’nin davet edilmesinin ‘büyük ölçüde engellendiği’ açıklamasının ardından, Türkiye merkezli muhalif Suriye Ulusal Koalisyonu konferansa katılmayı reddetti.

Koalisyon sözcüzü Ahmed Ramazan kongerenin BM destekli Cenevre sürecinin etrafından dolaşmayı amaçladığını savunarak, “Koalisyon rejimle Cenevre’nin dışında veya BM desteği olmaksızın herhangi bir müzakere sürecine katılmayacak” dedi.

Koalisyonun Yüksek Müzakere Komitesi’nin üyesi ve Ceyşül İslam isimli silahlı örgütün komutanlarından olan Muhammed Alluş, “Devrim, rejimle rejim arasındaki bu konferansı reddediyor” dedi. Alluş, Rusya’nın 18 Kasım’da Soçi’de düzenlemeyi planladığı konferansın BM destekli olmamasını ve Cenevre sürecinin dışında olmasını da eleştirdi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER