TÜİK Başkan Yardımcısı Yılmaz görevden alındı

TÜİK'te iki yıl sonra yine bir başkan yardımcısı gitti... 2015 yılında AK Parti'den milletvekili adayı olduğunda da bu görevde bulunan ve Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

TÜİK Başkan Yardımcısı Yılmaz görevden alındı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevinden alındı. 2015 yılında AK Parti’den milletvekilliği aday adayı olan Yılmaz güreş hakemliği yapmıştı.

AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU

2009 yılında TÜİK’e Başkan Yardımcısı olarak atanan Musa Yılmaz, Refahyol Hükümeti döneminde Devlet İstatistik Enstitüsü daire başkanlığı görevini yürüttü.

1958 Turgutlu doğumlu olan Musa Yılmaz, Uşak İmam Hatip Lisesi’nden sonra Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisini bitirdi. 1980 yılında Manisa Vakıflar Müdürlüğü’nde memurluğa başladı. 2002 yılına kadar TBMM’de danışman olarak çalıştı. 2002’de AK Parti’den Manisa Milletvekili aday adayı oldu. TÜİK Başkan yardımcısı iken istifa ederek 2015 Milletvekilleri seçimleri için AK Parti’den aday adayı oldu. Yılmaz, evli 3 çocuk babasıdır.

TAŞTI DA GÖREVDEN ALINMIŞTI

TÜİK’te iki yıl önce de Başkan Yardımcısı Enver Taştı görevinden alınmıştı. 2018 Ekim ayında yaşanan görevden almanın yüksek çıkan enflasyon rakamından kaynaklandığı iddia edilmişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2020, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER