Türk: Avrupa'daki çalışmalarla yüzde 10 barajını geçeriz

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Türk, Avrupa'daki çalışmalarla HDP'nin yüzde 10 barajını geçebileceğini ifade etti. NAV-DEM Eş Başkanı Koç ise Hannover'de hedeflerinin 16 bin oy olduğunu bildirdi.

Türk: Avrupa'daki çalışmalarla yüzde 10 barajını geçeriz
Almanya'daki Kürtler seçim çalışmasına devam ediyor. Celle şehrinde düzenlenen halk toplantısına katılan Ahmet Türk, Ortadoğu'da Kürtlerin önemli bir aktör olduğuna, Kobanê ve Şengal direnişleriyle bunun bir kez daha görüldüğüne dikkat çekti.

Türk, Avrupa'daki çalışmalarla HDP'nin yüzde 10 barajını geçebileceğini ifade etti. NAV-DEM Eş Başkanı Koç ise Hannover'de hedeflerinin 16 bin oy olduğunu bildirdi.


Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da Haziran ayında düzenlenecek Genel Seçimler için Avrupa'daki çalışmalar sürüyor. 

Almanya'nın Celle şehrindeki Mala Êzîdiya Derneğinde seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen halk toplantısına Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, NAV-DEM Eş Başkanı Yüksel Koç, AABF, YNK ve yine çeşitli kurum temsilcilerinin yanı sıra bine yakın kişi katıldı.

Toplantı, Kobané ve Şengal direnişlerinde yaşamlarını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

TÜRK: ARTIK KİMSE KÜRTLERİ GÖZARDI EDEMEZ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Türk, "Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılıdır. Kürtlerin her alanda beraber hareket etme gibi yükümlülüğü var. Savunmada, siyasette ve daha birçok alanda Kürdistan'ın, Kürdistan halklarının çıkarlarının korunması, geliştirilmesi esas alınmalı. Bu yüzyılı, bu şekilde hareket edildiği zaman Kürt özgürlüğünün yüzyılı kılabiliriz" dedi.

Kürtlerin Ortadoğu'da önemli bir aktör olduğuna dikkat çeken Türk, kimsenin Kürtleri gözardı ederek politika üretemeyeceğini, Kobanê ve Şengal direnişlerinin bunu kanıtladığını belirtti.

Türk, Kobanê ve Şengal'den Kuzey Kürdistan'a gelen halka devletin hiçbir yardımının olmadığını, dayanışmayı halkın, belediyelerin ve kurumların sağladığını ifade etti.

Avrupa'da geniş çaplı bir çalışma ve sahiplenme ile HDP'nin yüzde 10 barajını aşacağını vurgulayan Türk, "Herkesin kendisi adaymış gibi çalışması gerekir" diye ekledi.

KOÇ: BÜYÜK BİR SORUMLULUKLA HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK

NAV-DEM Eş Başkanı Koç ise Almanya'nın genelinde seçim komisyonlarının kurulduğu, hedeflerin belirlendiği ve büyük bir sorumlulukla seçim hazırlıklarının yapıldığını bildirdi. Hannover'de hedeflerinin 16 bin oy olduğunu kaydeden Koç, çalışmalarda demokratik, sosyalist Türkiyeli çevrelere de büyük görev düştüğünü söyledi.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER