KCK: DAİŞ'e karşı savaşan gerillayı çekmeyi tartışıyoruz

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, son günlerde Güney Kürdistan’da partilerine karşı alttan ve gizli bir propaganda yürütüldüğünü belirtti.

KCK: DAİŞ'e karşı savaşan gerillayı çekmeyi tartışıyoruz
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, son günlerde Güney Kürdistan’da partilerine karşı alttan ve gizli bir propaganda yürütüldüğünü belirterek, “DAİŞ faşizmine karşı halkımızın varlığı ve özgürlüğü için şehitler vererek karşılıksız direnen gerillayı işgalcilikle suçlamak ve PKK’nin terörist olduğu propagandasını yapmak yurtsever vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir” dedi. KCK, bu olumsuz tutumlar karşısında gerillayı çekmeyi gündemlerine aldıklarını kaydetti.


KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Güney Kürdistan'da son günlerde, özellikle bir partinin öncülüğünde partilerine karşı altan alta gizli ve kirli bir politika ve propaganda yürütüldüğünü belirtti. Bu tür politika ve yönelimlerin Kürt halkının çıkarlarına ve kazanımlarına hizmet etmediği ve tehlikeli olduğu ifade edildi.

“Güney Kürdistan'daki halkımız, partimizin ve gerilla güçlerimizin yaşam ahlakı ve mücadelesinin canlı tanığıdır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Hareket olarak bugüne kadar her zaman halkımızın çıkarları, özgürlüğü ve kazanımlarının yanında olduk. DAİŞ faşist güçlerinin saldırılarına karşı en zor ve en tehlikeli günlerde gerilla güçlerimizi hiç tereddüt yaşamadan mümkün olan en kısa sürede Şengal, Maxmur, Kerkük, Şexan bölgelerine gönderdik. Tek amacımız Güney halkımızın varlığını, özgürlüğünü, kazanımlarını, toprağını ve Güney hükümetini korumak ve savunmaktı. Bunun dışında Güney hükümetine zorluk çıkarmak, hele hele güneyin parçalanmasını istemek kesinlikle doğru değildir. Hareket olarak her zaman Güney halkımızı ve kazanımlarını savunduk. Bunu ulusal bir onur görevi olarak gördük. Bugünde gerilla güçlerimiz en kıt olanaklarla fedai ruhla kahramanca direnmekte, IŞİD faşistlerine büyük darbeler vurmaktadır. DAİŞ’le mücadelemizde savaşan gerillalara her hangi bir askeri yardım, tek bir silah ve mermi dahi verilmemiştir. Biz DAİŞ’le mücadelede hiçbir şey beklemeden karşılıksız ve halkımız için savaşıyoruz. Ne var ki, bu kadar savaşan ve şehit veren bir hareket olarak Güney Kürdistan'da halen statüsüz ve bir kimliğin dahi verilmediği koşullarda mücadele etmekteyiz. Her hangi bir kolaylığın sağlanması şurada dursun, gerilla güçleri IŞİD’le savaşırken alan değiştirmekten dahi zorlanmakta, engeller çıkarılmaktadır. Oysa gerilla halkımız için savaşmaktadır. Buna rağmen güneyde rahat hareket edemememiz ve güneyde dolaşım için bir kimliğimizin dahi olmaması artık kabul edebileceğimiz bir durum değildir.”

 ‘PARÇI FARKI GÖZETMEKSİZİN DİRENMEK BİZİM İÇİN ULUSAL BİR GÖREVDİR’

Gerillaların Şengal’de, yeni bir Êzîdî katliamının önüne geçmek, Kerkük’e işgal girişimlerini kırmak ve Hewler’in güvenliğini sağlamak için peşmerge güçleriyle birlikte direndiğini vurgulayan KCK, “IŞİD faşistlerinin emellerini kursaklarında bırakmıştır. Söz konusu halkımızın varlığını korumak ve özgürlüğünü savunmak olunca, parça farkı gözetmeden direnmek bizim için ulusal, siyasi ve ahlaki bir görev olmaktadır.

Ancak ne zaman ki Êzîdî halkımız Şengal’de varlığını korumak ve kendini yönetmek için demokratik iradesini geliştirip meclis biçiminde örgütlendiyse, hareketimize yönelik kara propagandası da bundan sonra başlamıştır. PKK’ye terörist, gerilla güçlerine yönelik ise işgalci propagandası geliştirilmektedir. PKK’nin, Güney hükümetine karşı olduğu, Güney’in parçalanmasını istediği anlamına gelen yalan ve yanlış propagandalar yapılmaktadır. Bunun için güneyli tüm parti ve örgütlerin, Güney hükümeti ve Güney halkımızın hareketimize karşı saldırgancı tutum içine girmesi istenmektedir” dedi.

‘DAİŞ’E KARŞI SAVAŞAN GERİLLAYI ÇEKMEYİ GÜNDEMİMİZE ALDIK’

KCK açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Biz hareket olarak bu durumları son derece önemli görmekteyiz. DAİŞ faşizmine karşı halkımızın varlığı ve özgürlüğü için şehitler vererek karşılıksız direnen gerillayı işgalcilikle suçlamak ve PKK’nin terörist olduğu propagandasını yapmak yurtsever vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir.

Belirttiğimiz bu olumsuz gelişmeler karşısında DAİŞ’e karşı savaş içinde olan gerilla güçlerimizi çekmeyi bile gündemimize almış durumdayız. Bu konuda tartışmalarımız sürmektedir. Ancak Güney halkımızın gerillanın çekilmesi konusundaki görüşleri ve ortaya koyacağı irade bizim için çok önemlidir. Çünkü halkımıza karşı sorumluluklarımız vardır. Aynı şekilde gerilla güçlerimizi çekme konusunda henüz bir karara varmadan güneyli tüm parti, örgüt ve sivil toplum kurumlarının tutumlarını açıkça ortaya koymalarını bekliyoruz.

Halkımızı, yurtsever, tüm örgüt, kurum ve kişileri yaşanan gelişmeler karşısında objektif bilgilendirmeyi sorumluluğumuz gereği görev bilmekteyiz. Şartlar, sorunlar ve zorluklar ne olursa olsun, her zaman halkımızın iradesine bağlı ve halkımızla birlikte olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER