Urfa'da 10 kişi gözaltına alındı

Urfa-Antep karayolunda bir minibüsü durduran jandarma 10 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 10 kişinin Urfa Adliyesi’nde sevk edildi

Urfa'da 10 kişi gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre; dün akşam Urfa-Antep karayolunun Organize Sanayi Bölgesi mevkiinde bir araç jandarma ekipleri tarafından ‘şüpheli’ olduğu gerekçesiyle durduruldu. Araçta bulunan 8’i Türkiye vatandaşı, 1 Kobanêli ve 1’i Federal Kürdistan Bölgesi vatandaşı 10 genç gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. M.E.U., T.P., R.E., O.T., A.Y.,A.Ç., M.A., M.K., T.H. ve M.A. sabah saatlerinde Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, Urfa Adliyesi’ne sevk edildi.  Öğleden sonra savcılıkta ifade vermesi beklenen gençlerin sevki sırasında polis ve jandarmanın adliye çevresinde geniş önlem aldığı görüldü.

MEDYA YİNE AVUKATTAN ÖNCE HABERDAR OLDU!

Gençlerin gözaltı gerekçeleri hakkında avukatlara bilgi verilmedi. Öte yandan avukatlar bilgi edinmeden bazı basın yayın organlarında “PKK-KCK üyesi oldukları” ve “Sahte kimlikle Kobanê’ye savaşmak için gittikleri” haberlerinin yer alması dikkat çekti.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER