Vali Yakup Canbolat Şemdinli'yi ziyaret etti

Hakkâri Valisi Yakup Canbolut, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şemdinli ilçesini ziyaret etti.

Vali Yakup Canbolat Şemdinli'yi ziyaret etti
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin,İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve İl Müftüsü Faysal Geylani ile Şemdinli ilçesini ziyaret eden Canbolat, helikopter ile 34. Hudut tugay komutanlığı iniş yaptı. Burada Kaymakam Murat Öztürk, 34. Hudut Tugay Komutanı Ali Salnur, İlçe Emniyet Müdürü A.Kadir Akseki ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri tarafından karşılandı.


Şemdinli'de yapımı devam eden Hastane ve okul inşaatlarını gezen Vali Canbolat ve beraberindekiler muhtarlar ile vatandaşlarla İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait lokalde bir araya geldi. Vali Canbolat burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Canbolat ve beraberindeki heyet ile daha sonra ilçe esnafını gezdi.


Sınır kapısı ile ilgili umutlar tükeniyor! Vali Canbolat: 'Biz üzerimize düşeni yaptık; karşı taraf adım atmıyor’


Basın mensuplarının Şemdinli Sınır kapısı ile ilgili bir gelişme var mı yada vermek istediğiniz bir müjde var mı sorusuna; “o müjdeyi vermek isterdik tabi. Biz üzerimize düşen mükellef görevi yaptık. Sonuçta orada yapılması gereken bir sınır var. İl Özel İdaresi imkanlarıyla Kaymakam bey sağ olsun birlik üzerinde ihalesini yaptık. Biz binalarımızı bitirdik Gümrük Bakanlığa teslim edecek seviyeye getirdik. Ama asıl sorun karşı taraf. Karşı tarafın (Irak) yolu ve binası yok. Bizim açımızda Derecik – Umurlu arası yol da programa alındı. Irak'taki karışıklıklar nedeniyle şu ana kadar yapılan herhangi bir faaliyet yok. Önemli olan Irak'ın kendi yolunu açıp, binasını hazır hale getirmesi. Sınır ihlali yapan kişilere idari para cezası kesiliyor. Bu benim yetkimde olan bir şey değil. Savcılığın yada Şemdinli'ye mahsus bir şey değil. Türkiye'nin bütün sınırlarında sınır ihlali yapılıyorsa bu kural uygulanıyor. Kanun değişikliği gerektiren bir konu kaldı ki, kanunun böyle bir cezayı kaldırma gibi yükümlülüğünün de olduğunu düşünmüyorum."

Yapımı devam eden hastanenin cihazlarının siparişlerinin verildiğini anımsatan Canpolat, önce hastanenin açılacağını ardından personel planlamasının yapılacağını ifade etti.

Açıklamasının ardından vatandaşlarla yemek yiyen Canpolat ve beraberindeki heyet, helikopterle Derecik beldesine geçti.





Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER