YPJ savaşçısı Çoko kadınların omzunda son yolculuğuna uğurlandı

Serêkanîyê'de DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışma sonrasında yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Tersa Çoko (Tekoşîn Dersim) Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kadınların omzunda son yolculuğuna uğurlandı.

YPJ savaşçısı Çoko kadınların omzunda son yolculuğuna uğurlandı

Serêkanîyê'de DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışma sonrasında yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Tersa Çoko’nun (Tekoşîn Dersim) cenazesi ailesi ve MEYADER tarafından yapılan otopsinin ardından Silopi'den alınıp Kızıltepe ilçesine getirildi. Çoko'nun cenazesi daha sonra DBP, HDP Mardin ve ilçe örgütlerinin yanı sıra HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım, Enise Güneyli, Mehmet Ali Aslan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Büyükşehir Daire Başkanları, DBP'li bölge belediye başkanları, Barış Anneleri ve yüzlerce kişi eşliğinde Kızıltepe ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine getirildi. Evinde bir süre bekletilen Çoko'nun cenazesi daha sonra defnedilmek üzere kadınların omzunda yürüyüş halinde Medya Mahallesi mezarlığına götürüldü. Yürüyüş sırasında Çoko'nun posterlerinin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, YPG, YPJ, PKK bayrakları açılırken sık sık "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Şehit namırın", "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları atıldı.

Mezarlıkta ilk olarak MEYADER Mardin Şube Başkanı Abdulatif Tabar bir konuşma yaptı. Kürt gençlerinin verdiği mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Tabar, Çoko şahsında yaşamını yitiren tüm Kürt gençleri saygı ile andığını vurguladı.

Anne Şükriye Çoko ise kızı ile gurur duyduğunu belirterek kızına hitaben "Benim hakkım sana helal olsun. Sen bu halk için kendi canını feda ettin. Benim başım senin ve verdiğin mücadele karşısında devamlı diktir. Seninle her zaman gurur duyacağım" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar ve dini vecibelerin ardından Çoko, son yolculuğuna sloganlar eşliğinde uğurlandı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER