YPJ savaşçısı Çoko, YPG savaşçısı Bari, Turgay ve Say son yolculuğuna uğurlandı

YPJ savaşçısı Tersa Çoko Mardin Kızıltepe’de, YPG savaşçısı Baran Bari Bitlis’te, Mustafa Turgay Amed’de ve Şaabettin Say'ın cenazesi ise Silvan'da son yolculuğuna uğurlandı.

YPJ savaşçısı Çoko, YPG savaşçısı Bari, Turgay ve Say son yolculuğuna uğurlandı

YPJ savaşçısı Tersa Çoko Mardin Kızıltepe’de, YPG savaşçısı Baran Bari Bitlis’te, Mustafa Turgay Amed’de ve Şaabettin Say'ın cenazesi ise Silvan'da son yolculuğuna uğurlandı. 

ÇOKO KADINLARIN OMZUNDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Serêkanîyê'de DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışma sonrasında yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Tersa Çoko (Tekoşîn Dersim) Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kadınların omzunda son yolculuğuna uğurlandı.

Serêkanîyê'de DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışma sonrasında yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Tersa Çoko’nun (Tekoşîn Dersim) cenazesi ailesi ve MEYADER tarafından yapılan otopsinin ardından Silopi'den alınıp Kızıltepe ilçesine getirildi. Çoko'nun cenazesi daha sonra DBP, HDP Mardin ve ilçe örgütlerinin yanı sıra HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım, Enise Güneyli, Mehmet Ali Aslan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Büyükşehir Daire Başkanları, DBP'li bölge belediye başkanları, Barış Anneleri ve yüzlerce kişi eşliğinde Kızıltepe ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine getirildi. Evinde bir süre bekletilen Çoko'nun cenazesi daha sonra defnedilmek üzere kadınların omzunda yürüyüş halinde Medya Mahallesi mezarlığına götürüldü. Yürüyüş sırasında Çoko'nun posterlerinin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, YPG, YPJ, PKK bayrakları açılırken sık sık "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Şehit namırın", "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları atıldı.

Mezarlıkta ilk olarak MEYADER Mardin Şube Başkanı Abdulatif Tabar bir konuşma yaptı. Kürt gençlerinin verdiği mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Tabar, Çoko şahsında yaşamını yitiren tüm Kürt gençleri saygı ile andığını vurguladı.

Anne Şükriye Çoko ise kızı ile gurur duyduğunu belirterek kızına hitaben "Benim hakkım sana helal olsun. Sen bu halk için kendi canını feda ettin. Benim başım senin ve verdiğin mücadele karşısında devamlı diktir. Seninle her zaman gurur duyacağım" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar ve dini vecibelerin ardından Çoko, son yolculuğuna sloganlar eşliğinde uğurlandı. 

 

ULUBAY XERZAN ŞEHİTLİĞİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Rojava'da DAİŞ çetelerine yönelik başlatılan "Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi" operasyonları kapsamında 7 Haziran tarihinde Serêkaniyê'de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Şahin Ulubay (Baran Bari) Bitlis’te bulunan Xerzan Şehitliğinde son yolculuğuna uğuralndı. 

Ulubay (Baran Bari) cenazesi Bitlis’e 20 kilometre uzaklıktaki Buzlupınar Tesisleri’nde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. DBP Bitlis İl Eş Başkanları Enver Barin ve Nazime Arvas, Bitlis, Hizan, Mutki, Norşin, Tatik ve Purxus Belediye Eş Başkanları, MEYA-DER Bitlis Eş Başkanları, DBP-HDP İl ve İlçe yöneticilerinin de katıldığı kalabalık bir araç konvoyu ile birlikte Bitlis’teki Xerzan Şehitliğine doğru yola çıkıldı.

KCK, YPG ve YPJ bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK'nin öncü kadrolarından Mahsum Korkmaz (Agit) ve YPG savaşçısı Ulubay’ın posterlerinin taşındığı Xerzan Şehitliği’ndeki yürüyüşte, sık sık "Şehid namirin", "Ey şehid xwina te li erdê namîne" ve "Biji berxwedana YPG" sloganları atıldı.

Sloganlar eşliğinde mezarlığa getirilen YPG savaşçısı Ulubay için tören düzenlenen törende MEYA-DER Bitlis Eşbaşkanı Nihat Karababa, uygar dünyanın tüm uluslarının korkusu haline gelen DAİŞ’in karşısında durabilen tek halkın Kürtler olduğuna vurgu yaparak başta ailesi olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığında bulundu.

DBP Bitlis İl Eşbaşkanı Enver Barin ise YPG savaşçısı Ulubay’ın ilk ve son kaybedilen olmadığını dile getirerek, mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. Kürt halkına da bir çağrıda bulunan DBP'li Barin,"Şehitlerimizin anneleri ağlamasın. Asıl ağlaması gereken sisteme bulaşmış ve kirlilik içerisinde bulunanlardır. Başta Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere tüm Kürdistan'ın başı sağ olsun" dedi.

YPG savaşçısı Ulubay’ın annesi Saadet Ulubay da “Oğlum tüm Kürt halkının oğlu ve şehididir. Kürt halkının, Serok Apo'nun başı sağ olsun" diye konuştu. Xerzan Şehitliğindeki törenin ardından Ulubay’ın cenazesi dualar eşliğinde defnedildi. 

Rojava'da DAİŞ çetelerine yönelik başlatılan "Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi" operasyonları kapsamında 7 Haziran tarihinde Serêkaniyê'de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Şahin Ulubay (Baran Bari) Bitlis'in Norşin ilçesine bağlı Birik (Gedikpınar) köyünde 11 nüfuslu bir ailenin çocuğu olarak 1991 yılında doğdu. Geçtiğimiz yıl YPG saflarında savaşmaya başlayan Ulubay için yarın taziye kurulacağı öğrenildi.

TURGAY İÇİN AMED’DE BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMIYLA TÖREN

DAİŞ çeteleri ile 8 Mart 2015 tarihinde Til Temir bölgesinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mustafa Turgay'ın (Laşêr Amed) cenazesi, binlerce kişinin katıldığı töreni ile Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Silopi'de yapılan otopsi işlemlerinin ardından Amed’e doğru yola çıkarılan YPG savaşçısı Mustafa Turgay (Laşêr Amed), Abdulkadir Durgun (Şerzan Amed Baz) ve YJA-Star gerillası Yağmur Tekdal'ın (Sarya Amara) cenazeleri, Bismil Üçyol kavşağında kitle tarafından karşılanarak, konvoy eşliğinde şehir merkezine doğru hareket edildi. Konvoyun geçiş güzergahında bulunan halk tarafından zafer işaretleri ile selamlanan cenazeler, Yeniköy Mezarlığı'na getirildi.

Mezarlıkta bulunan cami önünde dini vecibeleri yerine getirildikten ve cenaze namazı kılındıktan sonra omuzlara alınan YPG savaşçısı Turgay'ın cenazesi, "YPG vuruyor, Kürdistan'ı kuruyor" ve "Şehit namirin" sloganları eşliğinde defnedileceği yere kadar götürüldü. YPG savaşçısı Turgay'ın cenazesi alkışlar eşliğinde defnedildikten sonra konuşan MEYA-DER Amed Şube Eşbaşkanı Ayşe Dicle, “Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz” dedi.

DBP Amed İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise, bu davada yaşamını yitiren insanlar sayesinde Kürtlerin birlik içinde olduğunu ve bu mücadelede yaşamını yitiren insanlara borçlu olduklarını dile getirerek, mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti. 

Daha sonra konuşan YPG savaşçısı Turgay'ın ağabeyi Mehmet Turgay ise, “Kardeşim Kürdistan şehididir. Kardeşim ve onun mücadele arkadaşlarının mücadelelerini yükseltelim ve onların yolunda ilerleyelim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından YPG savaşçısı Abdulkadir Durgun'un (Şerzan Amed Baz) cenazesi Dicle, YJA-Star gerillası Yağmur Tekdal'ın (Sarya Amara) cenazesi ise Lice'ye doğru defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

YPG'li Turgay için Dercimti Yas Evi'nde kurulan taziye 3 gün devam edecek. 

SAY, SİLVAN’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Rojava'da DAİŞ çetelerine yönelik başlatılan "Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi" operasyonları kapsamında 7 Haziran'da Serêkaniyê'de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Şaabettin Say (Bawer Jiyan Amed) Amed’in Silvan ilçesine bağlı Düzalan (Hemê Reşo) köyünde binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi. Batman-Silvan üç yolunda karşılanan YPG'li Say'ın cenazesi, konvoy eşliğinde doğduğu köye getirildi. İlk olarak köy camisine getirilen ve dini vecibeleri yerine getirilen cenaze, binlerce kişi tarafından omuzlara alınarak sloganlar eşliğinde köy mezarlığına getirildi. Aile tarafından cenazeye kına yakılırken sarı, kırmızı ve yeşil flamalara sarılı tabutun etrafında ağıtlar yakıldı. 

Tabutunun açılması ile anne ve aile bireyleri tarafından YPG savaşçısı Say'ın cenazesinin öpülmesi duygulu anlar yaşattı. Yapılan defin işleminin ardından konuşan baba Beşir Say, "Oğlum benim değil Kürdistan halkının oğludur. Kürtlerin namus ve şerefi için hayatını kaybetmiştir. Kürt'ler ve Kürdistan sağ olsun. Keşke bende 30 yıl önce bunu bilseydim. Oğlum gibi anlasaydım" dedi. 

Kitle törenin ardından alkış ve "Şehit namirin" sloganlarıyla taziyelerin üç gün boyunca kabul edileceği taziye evine geçti.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER