Yüksekdağ: O sandıkların başında demokrasi nöbeti tutacağız

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “O sandıkların başında demokrasi nöbeti tutacağız, hırsızlara karşı halk nöbeti tutacağız. Bu hırsızların oy çalmasına asla izin vermeyeceğiz.

Yüksekdağ: O sandıkların başında demokrasi nöbeti tutacağız

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “O sandıkların başında demokrasi nöbeti tutacağız, hırsızlara karşı halk nöbeti tutacağız. Bu hırsızların oy çalmasına asla izin vermeyeceğiz. Gerek bu alandakilere ve gerekse de ulaşabildiğimiz bütün yurttaşlara sandık nöbeti tutma çağrısı yapıyoruz. Gelin hırsızlara karşı büyük demokrasi dersi verin” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin Ankara mitinginde konuştu.

Yüksekdağ, “O sandıkların başında demokrasi nöbeti tutacağız, hırsızlara karşı halk nöbeti tutacağız. Bu hırsızların oy çalmasına asla izin vermeyeceğiz. Gerek bu alandakilere ve gerekse de ulaşabildiğimiz bütün yurttaşlara sandık nöbeti tutma çağrısı yapıyoruz. Gelin hırsızlara karşı büyük demokrasi dersi verin” dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Yıllar önce asker darbeyle bu kentte halkların tepesine o barajı kurmuşlardı. O barajı yine bu kentte yerle bir edeceğiz. Halkımız hiçbir barajı tanımadığını gösterdi. Engel tanımayan kararlılığımızla zaferimizi, Türkiye halklarının zaferini ilan edeceğiz. Bugün Ankara’da zaferimizi erken kutlamaya başladıkAnkara-1.

“Siyasi iktidarlar baskıcı yönetimlerini Ankara’da koruyor. Ankara’nın etrafında kurulan surlar iktidarları korumaya yetmeyek. Ankara’daki meclis “halkın meclisi” ancak halk o meclisin kapısından geçemiyor. O meclisin kapısına her gittiklerinde gözaltı, işkence ile karşılaştılar. Bizler meclise gittiğimizde o meclisin kapıları halklara sonuna kadar açılacak. O meclisin salonları halkımıza yasak olmayacak. Hiçbir yasağı tanımadık, tanımayacağız.Meclise gittiğimizde sadece bize meclisin kapıları açılmayacak bütün halklarına yeni yaşamın kapısı açılacak.

“Siyasi iktidar bilsin ki, Gezinin ruhu HDP’nin ruhudur. O direniş bugün HDP ile birlikte 7 Haziran’da siyasete el koyacak. Siz gideceksiniz, yeni yaşam gelecek. O sözü tutacağız. AKP gidecek yeni yaşam gelecek. Kobani’den yeni yaşam köprüsü kurduk. Halklarımızın birliğini ve geleceğini inşa etmeye koyulduk. 2 yıldır Gezi’den Kobani’ye oluşan halkların zaferi kazanacak. 7 Haziranla birlikte Kobani direnişine selam vereceğiz.

‘Dün Gezi’de direnen ve aramızdan ayrılan canlarımız hala bizimle birlikte yaşıyorlar’

” Ankara’dan değerli bir kardeşimizi aramızdan aldılar. Ethem Sarısülük. Ethem’den, Medeni Yıldırıma kadar aldıkları canlarla yürüyüşümüzü durdurmak istediler. Bugün yine alanlardayız ve zafere yürüyoruz. Dün Gezi’de direnen ve aramızdan ayrılan canlarımız hala bizimle birlikte yaşıyorlar. Ali İsmail, Ethem Sarısülük ve Medeni Yıldırım da sizinle birlikte geleceğe yürüyorlar gelece taşınıyorlar. Yitirdiğimiz canlarımızı tarihe mal ettik. Ama onları aramızdan alanlar tarihe gömülmek üzere.

“7 Haziran büyük bir seçim olacak, kazananlar ve kaybedenler açığa çıkacak. O zaman göreceğiz, HDP’yi baraj altında bırakmak isteyenler mi kazanacak yoksa seni başkan yaptırmayacağız diyenler mi? Elbette Onu başkan yaptırmayacağız diyenler kazanacak.

‘Diyadinden başladılar İdil’de devam ediyorlar’

“Saraylara karşı halklar kazanacak. Sizin sarayınız ve saltanatınız bu halktan güçlü değildir. Siyasi iktidar karşıya karşıya kaldığı sonun farkında. Bu çaresizlikle gittikçe saldırganlaşıyor. Önümüzü kesmeye çalışıyorlar. İki koldan Cumhurbaşkanı ve Başbakan ayrı ayrı mitingler yapıyorlar. 2 aydır yapmadıkları provokasyon kalmadı. Diyadinden başladılar İdil’de devam ediyorlar. Dün İdil’de karşı karşıya kaldığımız provokasyonu lanetliyorum.

“AKP iktidarı hile, oyun ve provokasyonlarla seçim sürecini tehdit ediyor. Daha dün HDP barajı aşarsa fena olur diye tehdit etmediler mi? Her yerde AKP tetikçileri sıraya dizilmiş bize yönelik saldırılar gerçekleştiriyorlar. Hükümet seçim güvenliğinin sorumluluğunu almadı.Türkiye halklarına seçimin güvenli sonuçlanması için sorumluluk düşüyor. Bu tehditler provokasyonlar HDP’nin yükselişine engel olmayacak, aksine hızlandıracak. Keskin sirke küpüne zarar.

“Başbakan Davutoğlu “Siirt’te HDP’liler tarafından bir genç saldırıya uğramış” diyor. Bizi kınamış. Yalan olur da bu kadarı olmaz. Yalanda tavan yapan, zirveye çıkan bir iktidar varsa bu AKP’den başkası değildir. Davutoğlu’nu iddasını kanıtlamaya çağırıyoruz. Varsa bir kadına yönelik bir şiddet bunun hesabını en başta biz kadınlar sorarız. Ama yalansa çıkıp özür dileyeceksin.

MİT TIR’ları 

“Siz daha o Kabataş’taki baş örtülü bacıya saldırı oldu yalanından dolayı özür dilemediniz. Bu yalanlardan medet umuyorlarsa çok büyük yanılıyorlar. Ne diyorlardı insani yardım malzemesi diyorlardı. İlaç kutularının altından silahlar çıktı. O silahlarla insanlık düşmanı El Nusrayı beslediler.

“O silahların gönderildiği IŞİD çeteleri Kobani’de yenildi. Bugün halen silahla besledikleri IŞİD çeteleri Rojava’dan sürülüyor. Bu savaş siyasetinin altında kalıyorlar. Emin olun ki 7 Haziran’da bu sandıkların altında kalacaklar. Halkın özgür iradesinin altında kalacaklar. Savaşa karşı barış, kardeşlik ve çözüm siyasetini, ölüme karşı yaşam ve birleşik mücadelesini 7 Haziran günü de savunacağız.

‘Sandıkların başında demokrasi nöbeti tutacağız’

“Görüyorum ki, Ankara barış ve kardeşliğe, HDP’ye evet dedi, bu yetmez sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. O sandıkların başında demokrasi nöbeti tutacağız, hırsızlara karşı halk nöbeti tutacağız. Bu hırsızların oy çalmasına asla izin vermeyeceğiz. Gerek bu alandakilere ve gerekse de ulaşabildiğimiz bütün yurttaşlara sandık nöbeti tutma çağrısı yapıyoruz. Gelin hırsızlara karşı büyük demokrasi dersi verin. Ankara’dan bütün Türkiye’ye 7 haziran müjdesi veriyoruz. Zaferimiz bütün Türkiye’ye kutlu olsun. 8 Haziran’da herkesi bu alanda yapacağımız kardeşlik halayına davet ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER