Derecik Beldesi'nde HDP Coşkusu

HDP, Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Irak sınırında bulunan Derecik (Rubarok) Beldesi’nde miting düzenledi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Açılış konuşmalarının ardından halka hitap eden HDP Derecik Belde Başkanı Cabbar Taş; “ bugün burada AKP ve bağımsız adına bizden oy isteyenler kimlerdir biliyor musunuz? Onlar Meclis’te Sınır Ötesi Teskere için herkesten önce el kaldıranlardır” dedi.

 

Abdullah Zeydan: 'Türk Kardeşlerimiz Bizlere Borçludurlar'

 

HDP Hakkari milletvekili adayı Abdullah Zeydan, " Bugün eğer bizler birsek, berabersek Sayın Öcalan ve şehitlerimizin sayesindedir. Artık kaderimiz kimsenin elinde olmayacaktır. Bugüne kadar her birimiz başka partide, fikirlerimiz farklı, iki kardeş gibi birbirimizi kırmış, birbirimizi öldürmüşte olabiliriz ama bugün birlik beraberlik günüdür. Sistem bu kirli savaşta kendi ajanlarını harekâtının içine soktu. Ajanlarını korucuların arasına soktular, aşiretlerin içine de sokarak tek hedefleri Kürtlerin birbirlerini öldürmeleriydi. Gerçektende hedeflerine ulaştılar. 30 yıldır birbirimizi öldürdük. Türk kardeşlerimiz bizlere borçludurlar. Yıllarca bizleri katlettiler. Yıllarca dilimizi yasakladılar. Yıllarca işkence ettiler. Bugün Türk kardeşimiz bu borcunu ödemelidir. Bu seçimler onlar için fırsattır. Bugün Türk kardeşlerimiz Kürt kardeşlerimize şunu demeli: Sistemimiz yıllarca seçilmişlerinizi katletti. Barış ve kardeşlik adına, akan kanın durması için bizler HDP ile olacağız, demeliler” dedi. 

 

Zeydan: 'Barış elimizi uzattık, gelin bu barış elimizden tutun. Bize dağ yolunu göstermeyin'

 

Bölgede askeri yetkililerin vatandaşların paralı asker olmaları için çabaladıklarını kaydeden Zeydan; “ birkaç zaman önce Derecik Beldesi’ne yani buraya gelen rütbeli bir asker diyor ki, sınırda ve kaçakçılıkta ne işiniz var. Gelin paralı asker olun. Ayda 4 bin TL kazanın. Yani diyorlar ki, gelin bizlere mahkum olun. Burada Türk kardeşlerimize sesleniyoruz. Bakın barış elimizi uzattık, gelin bu barış elimizden tutun. Bize dağ yolunu göstermeyin. Bu kardeşlik düşmanlığı bitsin” dedi.  

 

Zeydan: 'Artık biz Kürtler birbirimize silah doğrultmayacağız. Korucular bu çağrımıza kulak vermeli'

 

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın ‘Biz artık korucuları hedef almıyoruz. Koruculara karşı silah kullanmayacağız’ sözlerine de değinen Zeydan; Artık biz Kürtler birbirimize silah doğrultmayacağız. Korucular bu çağrımıza kulak vermeli, kardeşlerine karşı silah kullanmamalıdır. Silahlarını bırakmalıdır” dedi.

 

Nihat Akdoğan: 'Kürtler Daha Önce Birlik Olmadıkları İçin Kaybetti'

 

Son olarak halka hitap eden HDP Hakkari Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan ise Kürtlerin daha önce birlik olmadıkları için kaybettiklerini ifade etti. Akdoğan, “ Gazi Muhammed İran’da isyan başlattı. Kürt kardeşlerinden destek görmediği için yakalanarak idam edildi. Seyit Rıza, sisteme karşı baş kaldırdı, destek görmediği için o da idam edildi” dedi.

 

Akdoğan: AKP’ye giden her oy DAİŞ çetelerini gidiyor

 

Bu topraklarda büyük provokasyonlar yapıldı diyen Akdoğan; “ ey AKP artık Rubarok’ta seni kurtarmayacak. Rubarok Kürdistan’ın kalbidir. Hepinizin bildiği gibi Erdoğan DAİŞ çeteleri için 2 binden fazla TIR dolusu mühimmatı Kobani’ye gönderdi. Erdoğan yardım TIR’larının olduğunu söylüyordu. Dün bütün basın ve yayın organlarından çıktı ki, o TIR’larda mühimmat çıktı. O mühimmatlarla kardeşlerimiz katledildi. Bizler şehit edilen kardeşlerimizi toprağa verince utanmıyor musunuz diye konuşuyorlar. Biz de soruyoruz! Sen DAİŞ çetelerine o mühimmatları gönderdiğinde hiç utanmadın mı? AKP hükümeti yol yaptığını ve bunu da hizmet olarak görüyor. Ama emin olun ki, yapılan bütün yollar askeriye amaçlı, karakol ve Kalekol’lar için yapmıştır. AKP’ye gidecek her oy DAİŞ’e gidiyor. AKP’ye gidecek her oy DAİŞ çetelerine gönderilen bir mermidir? HDP’ye gidecek her oy ise barışa gidiyor. HDP’ye gidecek her oy cezaevi kapılarını açacaktır. HDP’ye gidecek her oy Öcalan’ı özgürleştirecektir. HDP’ye gidecek her oy Kürt halkını özgürleştirecektir” dedi.

 

Düzenlenen mitinge HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, HDP’nin Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, HDP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, DBP Eş genel başkan yardımcısı Herdem Kızılkaya, HDP, DBP il ve ilçe eşbaşkanları, il ve ilçe belediye eşbaşkanları, Demokratik halk meclisi üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, Barış anneleri, STK temsilcileri ve binlerce kişi katıldı. 

 

Miting halayların çekilmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 18:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemil can
cemil can - 9 yıl Önce

Insallah

sehildan
sehildan - 9 yıl Önce

Alacaz her yerden

sehildan
sehildan - 9 yıl Önce

Alacaz her yerden

SIRADAKİ HABER