Yüksekova Havaalanı için bilet satışları başladı

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi'nde 2010 yılında yapımına başlanan havaalanı bitme aşamasına geldi. İlk test uçuşları için Havayolu şirketleri 26 Mayıs’ta bilet satışlarına başladı.

Yüksekova Havaalanı için bilet satışları başladı
Yüksekova İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıkta Dağlıca yolu üzerindeki Aksu Köyü yakınlarında yapımı süren Yüksekova Havaalanı bitme aşamasına geldi. Temeli 2010 yılında atılan ve 4 yıldır yapımı devam eden Havaalanına 26 Mayıs'ta ilk uçuşun yapılması bekleniyor. Havayolu şirketleri 26 Mayıs için bilet satışlarına bu günden itibaren başladı. Yüksekova'dan İstanbul Atatürk Havalimanına ve Ankara Esenboğa Havalimanına bilet satışları yapılıyor.

18 Temmuz 2010'da dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından atılmıştı. Alt ve üst yapısı ile birlikte 120 milyon TL'ye ihalesi yapılan havaalanı inşaatındaki çalışmalar, da son aşamaya geldi. 


Mayıs ayı içersinde Yüksekova’ya ilk test inişi yapılacak olan uçak biletleri satışları başladı.

TURSAB firması yetkilisi Harun Bulut, “ 26 Mayıs salı günü saat 12’de THY sistemlerinde bilet satışlarımız başlamıştır.” dedi.

3 saat içerisinde vatandaşlarımız burdan İstanbul'a gideceklerini belirten Bulut, 26 Mayıs tarihi itibariye uçuşlarımız başlamıştır. Bilet satışlarımıza yoğun bir ilgi var' dedi.

THY'nin Hakkâri İstanbul seferlerini başladığını belirten Harun Bulut, büyük bir şaşkınlık duyduklarını söyledi. 5 yıldır devam eden Havaalanı nihayet bugün itibarıyla bilet satışları başladı. Yılardır Yüksekova – Van arası büyük bir sıkıntı çektiklerini belirten  Bulut, artık Van yolunda çektiğimiz sıkıntılar sona eriyor' dedi. Bugün Hakkâri ile İstanbul bilet satışlarının başladığını bizde THY’ den öğrendik.  Duyan vatandaşlarımız buraya akın ederek doğru olup olmadığını söyledi' şeklinde konuştu

Bir diğer firma yetkilisi Vefa Baskın ise, Yüksekovalıların talebi olduğunu belirterek, halkımzı haftanın 7 günü İstanbul ve Ankara'ya uçuşların yapılmasını istiyor. Hakkari ve ilçeleri olmak üzere, İran ve Irak'tan da vatandaşlarımızın yoğun talep gösterceğine inanıyorum' dedi.






 









Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 11:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
gever
gever - 9 yıl Önce

Hayırlı olsun

ogrenci
ogrenci - 9 yıl Önce

Vallahi cok iyi oldu ozellikle ogrenciler icin butunn halkimiza hayirli olsn

Şakir
Şakir - 9 yıl Önce

yakişir artık vana gitmek yok :)

şemzini
şemzini - 9 yıl Önce

Hayırlı olsun kazasız belasız bol uçuşlar dilerim

SIRADAKİ HABER