Yüksekova'da 'Şehit Deniz Fırat Kadın Akademisi' açıldı

IŞİD çetelerinin Maxmur Kampı’na düzenlediği saldırı sırasında haber takibi yaparken yaşamını yitiren gazeteci Deniz Fırat (Leyla Yıldıztan) için Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘Şehit Deniz Fırat Kadın Akademisi’nin açılışı yapıldı

Yüksekova'da 'Şehit Deniz Fırat Kadın Akademisi' açıldı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Maxmur Kampı’na saldırıları esnasında haber takibi yaparken, yaşamını yitiren Gazeteci Deniz Fırat’ın (Leyla Yıldıztan) adının verildiği kadın akademisinin açılışı yapıldı.

Orient İş Merkezi’ndeki ‘Şehit Deniz Fırat Kadın Akademisi’nin açılışına Fırat’ın kardeşleri Seyyat Yıldıztan, Arzu Yıldıztan, aile yakınları, Gever Demokratik Toplum Meclisi Eşbaşkanları Nazife Evin, Vahit Şahinoğlu, DÖKH, Barış Anneleri Meclisi, Kadın Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü ve belediye temsilcileri katıldı.

PKK lideri Abdullah Öcalan, Gazeteci Deniz Fırat, Viyan soran ve Sema Yüce’nin posterlerinin asıldığı açılış, saygı duruşu ile başladı.

Açılışta bir konuşma yapan Deniz Fırat’ın ağabeyi Seyyat Yıldıztan, "Deniz, Bınewş ve Sarya'nın kardeşleri olmaktan gurur duyuyorum. Bu şehitler bizim değil Kürt halkının, önderliğin ve dört parça Kürdistan'ın şehitleridir. Yeni Deniz Fıratların şehit düşmemesi için Kürt halkı bir bütün olarak birlik olmalıdır. Mücadeleyi dağda, zindanda, 4 parça Kürdistan'da birlik içinde yürütmelidir" dedi.

Yüksekova halkına teşekkür eden Deniz Fırat'ın kardeşi Arzu Yıldıztan ise şunları söyledi: "Deniz adına biz gururluyuz. Deniz Fırat şehit düştü ama tüm Kürdistan'ın sevgisini kazandı."

Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Nazife Evin de Deniz Fırat’ın demokratik ve özgür bir gelecek için yaşamını yitirdiğini belirtti. ‘Şehit Deniz Fırat Kadın Akademisi’nin Deniz Fırat’ın miras bıraktığı özgür gelecek iddiasıyla çalışma yürüteceğini de sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmalar ardından akademinin açılışı gerçekleşti. Açılış Deniz Fırat'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER