'Her şeye rağmen fotoğraf'

5. Diyarbakır Uluslararası Fotoğraf Günleri etkinlikleri devam ediyor. OHAL nedeniyle önceki yıllara göre duyurusu yetersiz kalsa da coşkusunu koruyan Fotoğraf Günleri’ne ilgi yoğun.

'Her şeye rağmen fotoğraf'
  “Her şeye rağmen fotoğraf “ sloganıyla 7 Mayıs’ta sessizce başlayan 5. Diyarbakır Uluslararası Fotoğraf Günleri atölye çalışmaları, söyleşiler ve fotoğraf gösterileriyle devam ediyor. Diyarbakır Fotoğraf Amatörleri Derneği (DİFAK) ile Diyarbakır Sanat Merkezi’nin (DSM) ev sahipliğinde gerçekleşen Fotoğraf Günleri’ne ABD’den Donna De Cesare, Irak’tan Ahmed Najm, Hollanda’dan Evelien Kunst katıldı. Fotoğraf Günleri’ndeki atölye çalışmasını ise Ümit Kıvanç ile Evelien Kunst yürüttü. Yücel Tunca, Özcan Yurdalan, Enis Rıza gibi tanınmış fotoğrafçıların söyleşilerle katıldığı Fotoğraf Günleri’ne Batman’dan Batman Kültür ve Sanat Derneği ile Batman Gençlik Evi Fotoğraf Kulübü de sunumlarıyla destek verdi.

KAYYIMDAN DESTEK ALINMADI

DİFAK Yönetim Kurulu Başkanı Taner Pınar

DİFAK Yönetim Kurulu Başkanı Taner Pınar

Önceki yılların aksine 5. Diyarbakır Uluslararası Fotoğraf Günleri’nin duyurusu yeterince yapılmadı. Fotoğraf Günleri ile ilgili konuştuğumuz DİFAK Yönetim Kurulu Başkanı Taner Pınar bunun nedenini Fotoğraf Günleri’ni kendi olanaklarıyla gerçekleştirmelerine bağlıyor. Pınar, “Önceki yıllarda Büyükşehir Belediyesi sponsorluk yapıyordu Fotoğraf Günleri’ne. Ancak belediyeye kayyım atanınca bu olanağı kaybetmiş olduk” dedi. Destek olsun diye belediyeye ve başka kurumlara herhangi bir başvuruda bulunmadıklarını belirten Pınar, “Ticaret ve Sanayi Odası’na gittik, sunumlar ve söyleşiler için yer talep ettik. Onlar da kabul edince bazı etkinliklerimizi orada yapma olanağımız oldu” dedi.

FOTOĞRAFÇILAR KENDİ OLANAKLARIYLA GELDİ

.

.

Sponsorsuz etkinlik düzenlemenin ekonomik güçlükleri olduğunu hatırlatan Taner Pınar, “Broşür ve afiş hazırlamakta zorlandık, ancak bunu da arkadaşların desteğiyle belli bir oranda hallettik. Bu nedenle Fotoğraf Günleri’nin duyurusu yeterince yapılamadı. Sosyal medya aracılığıyla bu sorunun üstesinden gelmeye çalıştık, ama elbette herkes iyi bir sosyal medya kullanıcısı ya da takipçisi değil” dedi.
Pınar, yine ekonomik nedenlerle ve yer mekan yokluğu nedeniyle basılı sergi açamadıklarını söyledi. Önceki yıllarda sergiler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait sergi salonlarında açılıyordu.

Yurtdışından ve şehir dışından gelen fotoğrafçıların da kendi olanaklarıyla Fotoğraf Günleri’ne katıldığını vurgulayan Pınar, şunları söyledi: “Konuklarımızın tamamı kendi olanaklarıyla Diyarbakır’a geldiler. Konaklama sorununu ise kendi evlerimizi onlara açarak giderdik. Yurtdışından gelen konukların sponsorluğunu ise ülkelerindeki kurumlar karşıladı.”

5. Diyarbakır Uluslararası Fotoğraf Günleri’nin etkinlikleri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra DİFAK ve DSM’de gerçekleşiyor. Fotoğraf Günleri 28 Mayıs’a kadar devam edecek. / Duvar

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 01:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER