Bayık: 'Gerektiğinde Musul'un temizlenmesinde yer alırız'

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “biz her yerde DAİŞ'e karşı savaşırız. Gerektiğinde Musul'un temizlenmesinde de yer alırız. Başka yerlerde de bu insanlık düşmanlarına karşı savaşırız“

Bayık: 'Gerektiğinde Musul'un temizlenmesinde yer alırız'
 KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “biz her yerde DAİŞ'e karşı savaşırız. Bu insanlık düşmanlarına karşı savaşma kararımız var. Gerektiğinde Musul'un temizlenmesinde de yer alırız. Başka yerlerde de bu insanlık düşmanlarına karşı savaşırız. Bunların hiçbir yerde olmaması gerekiyor“ dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Sterk Tv'de yayımlanan Rojeva Welat programına konuştu.

8 Mart etkinliklerini değerlendiren Bayık, katılımların her yerde güçlü ve coşkulu olduğunu belirtti. Bunun kadın hareketinin daha da büyüdüğünün göstergesi olduğunu ifade etti. Toplumun özgürlüğünün kadın özgürlüğünde geçtiğini ifade eden KCK Yürüme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadınları müzakere masasına dahil etme yönündeki çabasını hatırlattı.

'ROJAVA DEVRİMİ SURİYE’NİN DEMOKRATİKLEŞMESİNE ÖNCÜLÜK EDECEK‘

Bayık, DAİŞ çetelerinin Suriye ve Irak'a dönük saldırılarını değerlendirdi.

Uluslararası güçlerin tavrının Kobanê'de direnişinin zaferiyle değiştiğini belirtten Bayık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sessiz kalanlar, hatta DAİŞ'e destek verenlerde tutumlarını değiştirdi ve Kobanê direnişinin yanında yer aldı. Çünkü eğer Kobanê direnişinin yanında yer almasaylardı, tüm Ortadoğu'da kaybedeceklerdi. Kobanê direnişi onları buna zorladı.“

Kobanê'deki zaferin yeni bir durumu ortaya çıkardığını vurguladı.

Kobanê zaferi öncesinde her zaman bu direnişin herkesin kaderini belirleyeceğini söylediklerini hatırlattan Bayık, Kobanê zaferi ile bunun doğrulandığını belirtti.

Kobanê zaferinin Rojava Devrimi‘nin Suriye'nin demokratikleşmesine öncülük edebileceğini ortaya koyduğunu kaydeden Cemil Bayık, Kobanê zaferinin Rojava Devrimi‘ni güçlendirdiğini söyledi.

‘DAİŞ ÇETELERİNE KARŞI HER YERDE SAVAŞIRIZ‘

Ardından Irak ordusunun Musul'u özgürleştirme operasyonunu da değerlendiren Bayık; Musul'daki güç dengelerine işaret etti.

Türkiye'nin Musul'un özgürleştirilmesini istemediğini kaydeden Bayık; bazı kesimlerin Musul'e ele geçirerek buradaki DAİŞ çetelerini Rojava'nın üzerine sürmek istediklerini belirtti.

Türkiye Savunma Bakanlığı‘nın Irak ziyaretlerini hatırlatan Bayık, bunun da bu planla bağlantılı olduğunu söyledi. Til Hemis ve Til Barak'ın özgürleştirilmesinin Rojava ve Şengal için önemine işaret eden Bayık, tehlikenin devam ettiği uyarısında bulundu.

Cemil Bayık, kendilerinden talep edildiğinde Musul'da DAİŞ'e karşı savaşmaya hazır olduklarını söyleyerek, “biz her yerde DAİŞ'e karşı savaşırız. Bu insanlık düşmanlarına karşı savaşma kararımız var. Gerektiğinde Musul'un temizlenmesinde de yer alırız. Başka yerlerde de bu insanlık düşmanlarına karşı savaşırız. Bunların hiçbir yerde olmaması gerekiyor“ dedi.

‘AKP’NİN ÖNÜNÜ KESECEK TEK GÜÇ HDP’DİR‘

Son olarak ise 7 Haziran seçimlerini değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı, AKP Hükümeti‘nin bu seçimlerle hegemonyasını güçlendirmek istediğini söyledi:

“AKP'nin hedefi seçimleri kazanmaktır, Anayasının esas kanunlarını değişitirip kendisine göre bir anayasa hazırlamak istiyor ve başkanlık sistemini getirmek istiyor. Eğer bunları başarırsa diktatöryasını ve hegemonyasını uzun süreli ilerletmek istiyor. Muhalefeti de susturmak ve tasfiye etmek istiyor. Hedefleri budur.“

7 Haziran seçimlerinin herkesin kaderini belirleyeceğine dikkat çeken Bayık, şartların demokrasi kesimlerinin sonuç alması için elverişli olduğunu ekledi.

Bunun için tüm demokrasi kesimlerinin HDP çatısı altında birleşerek bir hamle gerçekleştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin kaderinin ancak böyle değişebileceğini ifade eden Cemil Bayık, AKP'nin önünü kesecek olan tek gücün HDP olduğunu kaydetti. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER