Rojava'da Karakozak Köprüsü YPG'nin kontrolüne geçti

Rojava’da, Til Temir ve Til Hemîs arasındaki bölgede yer alan köylerde önceki gün yoğunlaşan çatışmaların ardından Til Mixas’te hakimiyet YPG’nin eline geçti.

Rojava'da Karakozak Köprüsü YPG'nin kontrolüne geçti

YPG Basın Merkezi dünkü çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, IŞİD’in ağır kayıplar nedeniyle alandaki güçlerini takviye etmesinin ardından çatışmaların yeniden şiddetlendiği kaydedildi.

Kaolisyon güçlerinin de destek verdiği çatışmalar sırasında Til Mixas köyünde hakimiyet yeniden YPG/YPJ ile Asuri askeri güçlerine geçti. IŞİD’den temizlenmesinin ardından köye giren YPG/YPJ ile Asuri güçleri, Asuri kilisesinin yakılmış kalıntılarıyla karşılaştı.

YPG’den yapılan açıklamada, Mar Cercis Kilisesi’nin IŞİD tarafından yakılıp yıkıldığı bildirildi.

Çatışmalara ilişkin YPG tarafından açıklanan bilançoya göre, son birkaç gündür koalisyon güçlerinin de hava saldırısıyla desteklediği çatışmalarda 42 IŞİD’li öldürüldü.

Öte yandan Kobani’nin güneyinde, YPG ve Burkan El Fırat taburlarının 11 Mart’ta başlattıkları saldırı Karakozak Köprüsü’nün ele geçirilmesi ile son buldu.

Dün itibariyle Karakozak Köprüsü YPG ve Burkan El Fırat güçlerinin kontrolüne girdi.

IŞİD’in saldırılarda güç ve silah takviyesinde kullandığı en önemli geçiş noktalarından biri olarak kullandığı köprü,  Mincib kentini Kobani’ye bağlayan stratejik öneme sahip.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER