200 kez düşmeye hazır mıyız?

Bir bebeğin yürümeye başlamadan önce ortalama 200 kez düştüğünü biliyor muydunuz? Peki ya düşmekten korksaydı ya da düşmekten kaçsaydı yürüyebilir miydi? Yürüyebilmenin kuralıdır düşmek.

200 kez düşmeye hazır mıyız?
DERUNNAS / YAZDI

Bir bebeğin yürümeye başlamadan önce ortalama 200 kez düştüğünü biliyor muydunuz? Peki ya düşmekten korksaydı ya da düşmekten kaçsaydı yürüyebilir miydi? Yürüyebilmenin kuralıdır düşmek. Düşüşler insanı yürümeye yani bir başarıya götürür. İşte insan hayatı genel olarak böyledir. Bir şeyi başarma öncesinde düşebiliriz, yani sorunlar yaşayabiliriz.


Sorunlarımız olur, olmalıdır, olmak zorundadır. Bedenimizin büyümesi ve gelişmesi için besleniriz. Bazen vücudumuza mikroplar girer, bizi hasta edebilir. Ama vücudumuz o mikropları tanıdığında ve onlarla baş ettiğinde güçlenir ve artık o mikroplara yenilmez. Ruhumuz da böyledir. Sorunlar yaşadığımızda ruhumuz hastalanabilir ama onlarla baş ettiğinde güçlenir ve artık o sorunlara yenilmez. En imkansız görünen sorunların bile çözümleri vardır. Unutmayın, siz henüz bulamadınız diye çözüm yok değildir. Sorunların çözümleri bir yerde sizin onları bulmanızı bekliyor olabilir. İşte bu yüzden, umudunuzu asla kaybetmeyin...


Ve vazgeçmeyin... insanın doğası budur. Mücadele etmek daha bebekken başlayan bir davranıştır: emeklemek ve düşmelere rağmen yeniden kalkıp denemek gibi. Sorunlarımız olduğunda bazen çok zorlanırız ama mücadeleyi bırakmayız.  En önemli nokta ise mücadele ederken yalnız olmamak. Etrafınıza bir bakın, bu mücadelede sizi dinlemeye ve size yardım etmeye hazır olan arkadaşlar, yardım kuruluşları ve psikologlar bulabilirsiniz.


Her düşüşte daha güçlü olarak ayağa kalkmamız dileğiyle...



 
İLETİŞİM : https://www.facebook.com/derunnas.semdinli

 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER