Okul Başarısı - Ders Çalışma

Eğer siz okulun ve ders çalışmanın önemli olduğunu bilip bunun için çocuğunuza yardımcı olmaya çalışırsanız, çocuğunuzda bu yönde çaba gösterecektir.

Okul Başarısı - Ders Çalışma
DERENNAS / YAZDI

Çocuğun bir meslek sahibi olma yolunda okul başarısının ne kadar önemli olduğunu biliriz. Peki okul başarısını sadece okul ortamı mı etkiler? Cevabı verelim: Hayır. Okul başarısını etkileyen bir çok unsur vardır ve en önemlilerinden biri ailedir.

Anne-baba ve kardeşler olarak okul başarısı için çocuklarımıza neler yapıyoruz? En çok yapılan davranışları belirtelim: Eleştiri, zorlama, baskı, kıyaslama... Peki bunlar okul başarısını artırır mı?

Şimdi okul başarısını etkileyen olumsuz aile davranışlarından bahsedelim. Çocuğun ders çalışma ortamının olmaması ve ailenin kendi işleriyle çocuğu meşgul etmesi okul başarısını etkileyen ilk nedenler arasındadır.  Bunları önlemek için ise çocuğa ders çalışma ortamı sağlanmalı ve kendi için yapması gerekenleri yapacak zaman verilmelidir.

Kalabalık ailelerde bu pek mümkün gözükmeyebilir ama içinde televizyon olmayan bir odanın bir köşesine bir masa atmak ve günde üç dört saat o odayı kullanmamak zor değildir. Çocuğumuza ders çalışma ortamı oluşturmak için ille de ona özel bir odamız olması gerekmez. Günün belirli zamanlarında 3-4 saat girilmeyecek ve içinde televizyon gibi çocuğun dikkatini dağıtmayacak bir oda olması yeterli. Çocuğumuz, ders çalışması için ona bir ortam ayarlama çabamızı görürse ders çalışma isteği artacaktır.

 Çocuğumuz elbette ev ya da diğer işlere yardım etmelidir ama bu onun kendi için yapacaklarını engelleyecek derecede olmamalıdır. Örneğin, misafir geldiğinde çocuğumuz bize yardım edebilir ama eğer ertesi gün bir sınavı varsa yardım etmesini beklememeliyiz. Çünkü çocuk, okulun onun birinci sorumluluğu olduğunu bilmelidir.

Genel olarak şunu söyleyebiliriz: Eğer siz okulun ve ders çalışmanın önemli olduğunu bilip bunun için çocuğunuza yardımcı olmaya çalışırsanız, çocuğunuzda bu yönde çaba gösterecektir.

İLETİŞİM : https://www.facebook.com/derunnas.semdinli




Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER