MGK: Suriye'de emrivakiye göz yumulmayacak

Beştepe'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı.

MGK: Suriye'de emrivakiye göz yumulmayacak
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. 5 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.


“Suriye’de emrivakiye göz yumulmayacak” denilen açıklamada, “Bazı ülkelerin, proje terör örgütleri FETÖ/PDY ile PKK/KCK’nın Suriye kolu PYD/YPG’yi terör örgütü olarak görmemesi terörizmle mücadeleye zarar veriyor” ifadelerine yer verildi.

‘SURİYE’DE ÇÖZÜM İÇİN TARAFLAR MAKUL DAVRANMALI’

Suriye ve Irak’ta askeri harekatların devam edeceği belirtilen açıklamada, “Suriye ve Irak’ta yuvalanan terör örgütlerinin varlığından kaynaklanan, Türkiye’nin Güney sınırlarına yönelik tehdide karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla mücadelenin kesintisiz ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır” denildi.

Suriye’de kalıcı bir çözüm için taraflara “makul ve süratli” davranma çağrısı yapılan açıklamada, “Suriye’de kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla Birleşmiş Milletler gözetiminde çalışacak Anayasa Komitesi’nin bir an önce oluşturularak, çözüm için belirlenen yol haritasının uygulamaya geçirilmesinin önemi üzerinde durulmuş; bunun için taraflara makul ve süratli davranmaları yönünde çağrıda bulunulmuştur” ifadeleri kullanıldı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER