Aile ve Okul İlişkisi

Şunu unutmayalım ki okul ve aile ilişkisi kurmak bir tercih değil, görevdir.

Aile ve Okul İlişkisi

DERUNNAS / YAZDI

Bir ay içerisinde komşularınızla, akrabalarınızla ya da arkadaşlarınızla ne kadar zaman geçiriyorsunuz? Düğün, davet ya da misafirlik için ne kadar zaman harcıyorsunuz? Bir tanıdığınıza yardım etmek ne kadar zamanınızı alıyor? Çok değil mi...

Peki ya bir ay içerisinde çocuğunuzun okuluna ne kadar zaman ayırıyorsunuz? Emin olun ki yukarıda bahsettiğimiz işler kadar uzun zaman almıyor. Haftalık ya da aylık olarak çocuğunuzun okul durumuyla ilgili öğretmenlerinden bilgi almak hiç uzun süren bir iş değil ve diğer işlerden çok daha önemli.

Şimdi kendimize soralım: Haftada ya da ayda bir kez çocuğumun okulunu ziyaret ediyor ya da öğretmeniyle iletişime geçiyor muyum? Çocuğumun sınıf içerisindeki davranışlarını biliyor muyum? Okul başarısı ne durumda? Çocuğumun daha iyi bir okul hayatı olması için neler yapıyorum? Çocuğum okulla ilgili bir sorun olduğunda bana rahatça söyleyebilir mi? Çocuğumun sınıf arkadaşları kim ve onlarla nasıl geçindiğini biliyor muyum? Dersleri nasıl ve neler öğreniyor? Öğretmenin benden bir beklentisi var mı?

Okuldan haberdar olmak için ille de bir sorun olması gerekmez. Gelin okula ayda bir kez misafir olun. Sınıf öğretmeniyle ya da rehber öğretmeniyle selamlaşıp hal hatır sorun.  Yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını öğrenin. Siz çocuğunuzla ilgilendikçe, öğretmenin çocuğunuza ve çocuğunuzun okula ilgisi artacaktır.

Şunu unutmayalım ki okul ve aile ilişkisi kurmak bir tercih değil, görevdir.  Ayda en az bir kez okul ziyaret etmek ya da öğretmenini aramak ve çocuğumuzla ilgili bilgi almak bizim tıpkı çocuğumuzu doyurmak ve onu korumak gibi bir görevimizdir.

İLETİŞİM : https://www.facebook.com/derunnas.semdinli



Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2018, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER