Bozdağ: Partiler Uzlaşırsa Teklifi Çekebiliriz

Bakan Bozdağ HSYK yapısında değişiklik öngören teklife ilişkin siyasi partiler uzlaşma sağlarsa teklifin durabileceğini söyledi.

Bozdağ: Partiler Uzlaşırsa Teklifi Çekebiliriz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören teklife ilişkin, "Eğer siyasi parti grupları biraraya  gelirler, mutabık kalınan bir metin ortaya çıkarıp onu Türkiye kamuoyuna deklare ettikleri takdirde elbette bu teklif o zaman durabilir" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu’na katılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, teklifin geri çekilip çekilmemesine ilişkin bir soru üzerine, teklifin görüşüldüğünü ifade ederek, "Şu anda geri çekilmesi diye bir şey yok. Teklifi geri çekmemiz söz konusu değil" dedi.

Teklif  komisyonda  görüşülürken yaptığı konuşmada, böylesi önemli bir konunun etraflıca tartışılması ve eleştirilerin bulunmasının gayet doğal olduğunu söyleyen Bozdağ siyasi partilerin bir anlayış gösterip, anayasada bir değişiklik yapma konusunda uzlaşmasından mutluluk duyacaklarını söyledi.

"Eğer siyasi parti grupları biraraya  gelirler, mutabık kalınan bir metin ortaya çıkarıp onu Türkiye kamuoyuna deklare ettikleri takdirde elbette bu teklif o zaman durabilir. O zaman onun üzerinden gidilir ve Türkiye'nin arzu ettiği bir konsensusle bu tartışılan noktadan  daha ideal ve ülkemiz için yararlı bir noktaya hep beraber gidebiliriz. 'Gelin beraber bu konuda birlikte bir güzel çalışmayı ortaya koyalım' diyoruz.” / Bianet

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER