Çankaya Köşkü'nde HSYK Trafiği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK düzenlemeleri ile ilgili Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş'la görüştü.

Çankaya Köşkü'nde HSYK Trafiği
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son yaşanan yargı olayları ve HSYK düzenlemeleri konusunda Başbakan Erdoğan ve muhalefet partisi liderleriyle Çankaya Köşk'ünde ayrı ayrı görüştü. En son Başbakan'la görüşen Gül, muhalefet partisi liderlerinin görüşlerini Erdoğan'a iletti.

BAŞBAKAN'LA SON GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ


Son yaşanan yargı olayları ve 
HSYK düzenlemeleri konusunda muhalefet partisi liderleriyle görüşen Abdullah Gül, akşam saatlerinde de Başbakan Recep TayyipErdoğan'ı kabul etti. 19.30'da Çankaya Köşkü'ne giriş yapan Erdoğan, yaklaşık bir saat Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Gül'ünBaşbakan Erdoğan'a muhalefet partisi liderlerinin görüşlerini ilettiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Gül'le yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunanKılıçdaroğlu şunları söyledi: Türkiye bir devlet krizi yaşıyor. Demokrasi tarihinde önemli olay. Şu anda parlamentoda HSYK ile ilgili anayasa teklifi görüşülüyor. Demokrasinin gelişmesini, yargının bağımsızlığını savunan bir partinin genel başkanı olarak endişelerimizi Cumhurbaşkanımıza aktardık. Görüş tartışılıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 15:00'da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Bahçeli görüşme sonrası açıklama yapmadı.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son yaşanan gelişmelerle ilgili daveti üzerine Çankaya Köşkü'ne çıktı. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Gül ile yargıda oluşan kriz, yargı üzerinden yaşanan tartışmalar ve HSYK'ya dair parlamentoda tartışılan yasa görüşmeleri üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi."ANAYASA'YA AYKIRI DESTEKLEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

HSYK düzenlemesi konusunda, parti olarak karşı çıktıklarını ifade eden Demirtaş, "Mevcut düzenlemenin 15 maddesi, komisyonda netleşmiş olan düzenlemenin, anti demokratik olduğunu, evrensel hukuk değerlerine ve Anayasa'ya aykırı olduğunu ve bu haliyle desteklemenin mümkün olmayacağını, bu tasarının geri çekilmesi, durdurulması ve mümkünse bir ortak komisyonla çözüm aranması konusundaki görüşümüzü paylaştık." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER