Demirtaş'tan HDP'ye 'Çözüm Süreci' mektubu

Fezlekelerin kaldırılmasının ardından 4 Kasım'da tutuklanan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi’nden HDP'ye önerilerde bulunduğu bir mektup kaleme aldı. Demirtaş, HDP'nin taslak bir yol haritası üzerinde çalışması gerektiğini vurguladı.

Demirtaş'tan HDP'ye 'Çözüm Süreci' mektubu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden bir mektup yazarak, referandum sonrasını değerlendirdi.  Özgürlükçü Demokrasi’de mektubu yayınlanan Demirtaş partisi HDP’ye ‘Demokrasi Cephesi ve çözüm sürecine’ ilişkin önerilerde bulundu.


16 Nisan’da ‘hayır’ diyenlerin bir cephe oluşturduğunu belirten Demirtaş, bu bileşenlerin birlikte hareket edilmesi gerektiğini yazdı:  16 Nisan referandumunda kendini “HAYIR” Bloku olarak tarifleyen kesimler, önemli bir tehlike karşısında zımnen ve farklı gerekçelerle bir araya gelmiş, esnek bağları olan ve taktik bir işbirliğini içeren geçici bir cephe olarak tanımlanabilir. 16 Nisan’dan sonra bu cephenin yeni işbirlikleri için ortak hareket edebilmeleri artık asgari ilkelerde uzlaşabilmekle mümkün olabilir. 

‘HAYIR CEPHESİ GENİŞLEMELİ’

‘Evet’ demek zorunda kalanların olduğunu ve bu kesimlere ulaşılması gerektiğini belirten Demirtaş ‘Hayır Bloku’nun genişletilmesini önerdi: HDP ve bütün bileşenlerinin, bu konuyu etraflıca tartışarak olgunlaştırmasında yarar olduğu kanaatindeyim” dedi.

‘HDP TASLAK BİR ÇÖZÜM HARİTASI BELİRLEMELİ’

Mektubunda HDP’nin çözüm sürecine için taslak bir yol haritası hazırlaması gerektiğine değinen Demirtaş ” Ancak bizim de HDP olarak bir öneri şeklinde de olsa taslak bir yol haritasına, mekanizma (metot) önerisine sahip olmamız lazım. Çözümü zor, hatta imkansız gibi görünen meselelerde toplumun güven duyacağı bir metot ortaya koymak esas meselenin tartışılması kadar önemlidir. Hatta işin esasına giden yolda mekanizma (metot-yol haritası) ilk etapta esastan da önemlidir. Ortaya konulacak çözüm metodu büyük bir toplumsal destek görebilir. Çünkü metotla birlikte niyet de ortaya çıkmış olur. Ülkenin bölüneceğinden korkan kesimleri de aynı anda ikna etmenin en etkili yolu, esası konuşmadan önce çözüm metodunu ortaya koymak olacaktır. Metodun netleşmesi aynı zamanda, ittifak güçlerinin de netleşmesini kolaylaştırır” diye yazdı. / Duvar

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER