Dünyadan Bartın için taziye mesajı: Geçmiş olsun Türkiye

Bartın'daki madende meydana gelen patlama nedeniyle dünya liderleri Türkiye'ye taziye mesajları iletti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Twitter hesabından Türkçe başsağlığı diledi.

Dünyadan Bartın için taziye mesajı: Geçmiş olsun Türkiye

Bartın'daki maden patlamasında 41 madenci hayatını kaybetti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yer aldığı pek çok lider, taziye mesajlarını iletti.

'EN DERİN TAZİYELERİMİZİ KABUL EDİN'

Artı Gerçek'in haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Twitter hesabından Türkçe yaptığı başsağlığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bartın'ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Kremlin'den yapılan yazılı açıklamaya göre Putin, Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili telgraf gönderdi. Putin mesajında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen kazanın trajik sonuçlarıyla ilgili olarak en derin taziyelerimizi kabul edin. Ölen madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim" ifadelerine yer verildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bartın’da bir maden ocağında meydana gelen elim patlamada hayatını kaybedenlerden dolayı derin üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

'GEÇMİŞ OLSUN BARTIN, GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE'

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ajay Sharma da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bartın’daki maden faciası nedeniyle derin bir üzüntü içinde olduğunu, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa dileyerek, kurtarma çalışmalarının kısa zamanda olumlu sonuçlanmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği de Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamadan derin üzüntü duyulduğunu dile getirerek, "Hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun Bartın, geçmiş olsun Türkiye" açıklamasını yaptı.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye'ye, Amasra'da yaşanan acı iş kazası için Yunanistan'dan en içten taziyelerimizi iletiyoruz. Kurtarma çalışmalarının mümkün olan en iyi sonuca ulaşmasını diliyoruz. Düşüncelerimiz hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

'DUALARIMIZ, SEVDİKLERİNİ KAYBEDENLER İÇİNDİR'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de taziye mesajı gönderdi. Aliyev mesajında, maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendisini derinden sarstığını belirtti. Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade eden Aliyev, Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini iletti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili de Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajları gönderdi. Tokayev’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mesajda, “Kazakistan halkı ve şahsım adına size ve yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerimi iletiyor ve bu acı kaybınızı paylaşıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadeleri yer aldı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili de Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye'nin Bartın ilinden trajik bir haber. Kurbanların ailelerine en içten taziyelerimi sunuyorum. Dualarımız, sevdiklerini kaybedenler içindir."

'KARDEŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE KARDEŞ TÜRK HALKINA EN İÇTEN BAŞSAĞLIĞI'

Umman Sultanlığı ile Ürdün de patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajları yayınladı. Umman Sultanlığı'nın Bartın'daki maden patlamasından dolayı Türkiye'ye taziyelerini ileterek, dost Türkiye hükümeti ile halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediği belirtildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan da benzer bir taziye mesajı yayınlandı. Mesajda, Bartın'daki maden patlamasından üzüntü duyulduğu, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkına en içten başsağlığı dileklerinin iletildiği ifade edildi. / DUVAR


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER