TED, hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına eğitim bursu verecek

Türk Eğitim Derneği, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına eğitim bursu verileceğini açıkladı.

TED, hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına eğitim bursu verecek

Türk Eğitim Derneği (TED) Bartın Amasra'da Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerinin çocuklarına eğitim bursu vereceğini açıkladı.

Maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden madenciler için başsağlığı dileğinin iletildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da yaşanan maden faciası sonrasında 'Soma'nın evlatları artık hepimizin evladı' demiş ve babalarını yitiren evlatlarımıza halen sürmekte olan burs desteğimizi vermeye başlamıştık. Amasra'da yaşanan maden faciası sonrasında da babalarını yitiren evlatlarımıza eğitim bursu vererek sahip çıkacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

TED Soma’da hayatını kaybeden madencilerin eğitim gören çocuklarına maddi yardım, psikososyal destek ve akademik takip yaptı. Amasra’da da aynı şekilde bir çalışma yürütüleceği öğrenildi. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER