Kemal Kılıçdaroğlu ve Fuat Oktay maden işçisinin cenazesine katıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kazıpınarı köyünde defnedilen maden işçisi Rıdvan Acet'in cenazesine katıldı, cenaze namazında yan yana saf tuttu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Fuat Oktay maden işçisinin cenazesine katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Amasra’nın Kazpınarı köyünde defnedilen madenci Rıdvan Acet’in cenazesine katıldı.

Kılıçdaroğlu ve Oktay, Acet’in evine gelerek yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulunurken cenaze namazında yan yana saf tuttu.

Namazı kıldıran imam “Bakanımız cenaze namazı öncesinde birkaç cümle söylemek ister” ifadeleriyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a mikrofonu uzattı. Konuşma yapmayan Oktay, “Namazı kılalım” dedi ve cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından konuşan Oktay, “Çok elim bir kaza yaşadık. Yüreğimiz yandı Türkiye’nin yüreği yandı. Acımız çok taze. Allah kaybettiğimiz tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Biliyoruz ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz devlet olarak sonuna kadar bu kardeşlerimizin, eşlerinin, çocuklarının yanında olacağız. Cumhurbaşkanımız da biraz önce açıklamalarını zaten yaptı. Allah rahmet eylesin” dedi. Oktay’ın bu sözlerinin ardından madenci Acet’in cenazesi mezarlığa defnedilmek üzere omuzlarda götürüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER