Erdoğan'dan Yunanistan'a: Sen de kapıyı aç, bu yükten kurtul

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sınıra gelen mültecilerin Yunanistan'da kalmak gibi bir niyetleri olmadığını belirterek, kapıları açması çağrısı yaptı. "İnsanin zalim bir tarafı olduğunu kabul etmek gerekiyor" diyen Erdoğan, her krizin en ağır faturasını çocuklarla birlikte kadınların çektiğini söyledi.

Erdoğan'dan Yunanistan'a: Sen de kapıyı aç, bu yükten kurtul
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin Kahraman Kadınları’ programında yaptığı konuşmada, “Şehitler Tepesi boş kalmayacak” dedi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşlerini eleştirdi. Erdoğan ayrıca Suriye’deki askeri harekatta rejim unsurları olarak nitelendirdiği ölen Suriye ordusu askerleri ve askeri mühimmat hakkında da rakamlar sıraladı…


Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

KADIN META OLARAK GÖRÜLMEMELİ: Bizim kadına bakış açımız çok nettir. İnsanlığın yarısı erkek yarısı kadındır. Bunlardan hangisini çıkarırsanız çıkarın geriye insanlık kalmaz. Erkek olarak kendimiz için ne istiyor ne bekliyorsak kadınlar için de aynı duygular içerisinde olmamız gerekiyor. Nerede kadınlara ayrımcılık aşağılama varsa orada helak vakti yakındır demektir. Kadını meta olarak gören hiçbir toplumun geleceği aydınlık olamaz. Bizim inancımızın da kültürümüzün de özünde böyle bir ayrımcılık yoktur.

FATURAYI KADINLAR ÖDÜYOR: Her krizin faturasını çocuklarıyla birlikte kadınlar ödüyor. Suriye’deki insani krize baktığınızda altında çocuklar ve kadınları göreceksiniz. Sınırlarımızdaki Suriyeli kardeşlerimizin önemli bir bölümü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Avrupa yolunda en çok sıkıntıyı kadınlar ve yavruları çekmiyor mu? Yunan askerleri botları şişlemesi nedeniyle anneler ve çocuklar ölümle mücadeleyi vermiyor mu?

EY YUNANİSTAN AÇ KAPILARI GİTSİNLER: Avrupa kapılarına dayanan 100 binlerce insan içindeki kadınlara yapılan eziyetleri, önlerine dikilen tel örgüleri, dövülerek, hatta vurularak geri gönderilme çabalarını kimsenin kınadığını işitmedim. Vicdanları nasır tutmuş bir dünyanın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlaması kelimenin tam anlamıyla riyakarlıktır. Ey Yunanistan bu insanlar sende kalmayacak, senden gelip geçecek Avrupa’nın başka ülkesinde kalacak. Neden rahatsız oluyorsun? Ey Yunanistan sana sesleniyorum, sen de kapılarını aç, gitsinler diğer Avrupa ülkelerine. Kapımıza dayanan 1.5 milyon mülteci var. Geçici de olsa bir ateşkes imzaladık. Temennim odur ki bu burada kalır.

AB 3 MİLYAR EURO VERDİ: Mülteciler için 40 milyar dolar üzerinde destek sağladık. Avrupa’nın desteği ise 3 milyar euro. 40 milyar dolar nere, 3 milyar euro nere? Tüm mevzuatımızda kadınların haklarını korumaya, ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırmaya yönelik çok ciddi düzenlemeler yaptık. Kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 27,9’dan yüzde 34,9’a toplam istihdamdaki kadın oranı yüzde 25,3’ten yüzde 28,8’e yükselmiştir.

SURİYE’Yİ İŞGAL AMACIMIZ YOK: Halkını katleden rejimi durdurma konusunda önemli başarılar elde ettik. Türkiye’nin müdahalesi olmasaydı Suriye’de hayatını kaybeden 1 milyon sivil sayısına İdlib’de de bu kadar kişi katılacaktı. Buradan bir kez daha tekrar etmekte fayda görüyorum. Türkiye’nin Suriye topraklarını işgal etme amacı olmamıştır. Tek gayemiz ülkemizde yaşayan 3,6 milyon Suriyeli ile İdliblilerin ülkelerine dönmelerini sağlamak. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin teminini arzu ediyoruz. Rejimin amacı topraklarını kurtarma olsaydı ülkesinin doğusundaki terör oluşumuna karşı harekete geçerdi. Rejim bunun yerine masum İdlib hakına saldırmıştır.

İDLİB’DE 1 AYDA 59 ŞEHİT VERDİK: Türkiye olarak İdlib’de fiili operasyon sürdürdüğümüz 1 ayda toplam 59 şehit verdik. Buna karşılık rejimin 3 bin 400 unsurunu etkisiz hale getirdik. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER