Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu buluştu

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) toplantısı sonrası CHP Genel Merkezi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. İki lider görüşmeden sonra birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son dönemde çok tartışılan ‘siyasi cinayetler’ ile ilgili soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Daha neler olacak neler; bunlar iyi günleriniz.” Bu sözler tehdit değil midir? Bu söz ne anlama geliyor; herhalde sevgi, kucaklama anlamına gelmiyor. Bu sözler herhalde "Saldırı karşısında savcılar harekete geçmeli" anlamına gelmiyor. Başka bir cümle daha; üstelik bunu il başkanları toplantısında söylüyor Sayın Erdoğan: 'Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz.' Allah aşkına ülkeyi yönetmek onların tekelinde mi? 'Ülkeyi yönetme amacından vazgeçin' diyor. Bu soruların cevabını verdi mi acaba Sayın Erdoğan. Bu 2 cümlenin anlamı nedir? Devleti yöneten bir kişi açıkça siyasi partileri; 'Ülkeyi yönetmekten vazgeçin, bunlar daha iyi günler' diyerek tehdit ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, ülkenin huzurunu bozacak hiçbir davranış bizden yana olmayacaktır. Biz halkımızı sükunete davet ediyoruz. Büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz biliyoruz ama bunları aşacağız. İnşallah iktidar değişecek ve memlekete huzur gelecek.”

'3600 EK GÖSTERGEYİ ZAMANA BIRAKARAK UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 3600 ek gösterge ile ilgili yaptığı, “Ana muhalefetin başındaki zat 'Bu sözü ben verdim' falan diyor... Sen neyin sözünü verdin? Bu iş bizim işimiz. Biz kuru kuruya söz vermeyiz yaparız” açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “3600 ek göstergeyi Erdoğan’a yaptıracağım. Sağlık çalışanlarına, inamlara, polislere 3600 ek gösterge gelmeli. İşi zamanı bırakarak unutturmaya çalışıyor ama biz unutmayacağız” dedi.

'BİR PROFİL FOTOSUNDAN CUMHURBAŞKANI BELİRLENİYORSA İŞİMİZ ZOR'

Kılıçdaroğlu, profil resmindeki (CHP logosu yerine bayraklı fotoğraflar) değişiklik üzerine yapılan Cumhurbaşkanı adaylığı yorumlarına cevap verdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Siyaset, söylentiler üzerine değil gerçekler üzerinde inşa edilir. Bugün için böyle bir tartışmayı doğru bulmuyorum ve yapay bir tartışma olarak görüyorum. Cumhurbaşkanı adayının niteliklerini zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyorum. Aynı düşüncedeyim. Bir profil fotosuyla Cumhurbaşkanı adayı belirleniyorsa işimiz çok zor. Ekonomide bu kadar ciddi sorunlar varken adaylık tartışması yapmak halkın gözünden gerçekleri kaçırmak anlamına gelir, doğru bulmuyorum.”

SAADET PARTİSİ MİLLET İTTİFAKI'NDAN AYRILIYOR MU?

Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’ndan ayrılacağı iddialarına ilişkin soruyu cevaplandıran Temel Karamollaoğlu ise şu yanıtı verdi:

“Geçen dönemde de ancak ittifaklar seçim zamanı konuşulmalı diyordum. Bu sözden biz bir yerden ayrılıyoruz, başka yere gidiyoruz gibi bir netice çıkarılmamalı. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi otoriter bir yapıya dönüştü. Bu yüzden geçen dönemde de Cumhur İttifakı’nın içinde bulunamayız demiştik. Şimdi söylediklerimiz oldu. Biz sistem değişecekse farklı partilerin düşüncelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz.” (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER