Kılıçdaroğlu: Osman Kavala, Selahattin Demirtaş neden hapishanede?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "83 milyon adına adalet istiyorum. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, avukatlar neden hapishanede? Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacı var" dedi.

Kılıçdaroğlu: Osman Kavala, Selahattin Demirtaş neden hapishanede?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da adını anarak, masum insanları kin ve intikam duygusuyla cezaevlerinde tutulduğunu söyledi.

Partisinin Meclis grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

10 EKİM KATLİAMI DERİN BİR YARA: 20. yüzyılda terörden en büyük acıyı yaşayan ülkelerin başında Türkiye gelir. Teröre karşı hep birlikte durduk durmak zorundayız terörü bir insanlık suçu olarak gördüm kimin veya kimler tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin lanetledik. 10 Ekim 2015 Ankara Katliamı yüreğimizde derin bir yara olarak duruyor. 102 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bunların içinde 9 yaşında Veysel de vardı. Terörün bu kadar acımasız olduğunu biliyoruz. O sebepler her birimizin tek tek veya kitleler halinde teröre karşı çıkması lazım.

KİN VE ÖFKEYLE DEVLETİ YÖNETMEYECEĞİZ: Aynı zamanda adalet istiyoruz kendi ülkemizde. Kendim için istemiyorum, 83 milyon adına adalet istiyorum. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla hapishanede tutulmasını istemiyorum. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede? Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Kin ve öfke ile devleti yönetmeyeceğiz.

BAHAR HAVASI ESTİRECEĞİZ: Hayat pahalılığı herkesin dilinde. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Çiftçi, memur, esnaf, ev hanımı kardeşim size sesleniyorum. Bize yetkiyi vereceksiniz, dostlarımızla birlikte bu ülkede nasıl bir bahar havası estireceğimizi göreceksiniz. Gerçekten de bahar havası estireceğiz, herkesi kucaklayacağız. Kimseye kötülük yapmayacağız. Dertlisiniz biliyorum. Ciddi sorunlar var biliyorum ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye güçlü ülkedir, sadece yönetilmiyor, temel sorunu bu. Türkiye'yi adaletle, ahlakla, bilgiyle, birikimle, liyakatle yöneteceğiz. Herkesin mutlu olduğu bir Türkiye'yi inşa edeceğiz.

YURT DIŞINDAKİ 7 MİLYON YURTTAŞ VERGİ DAİRELERİYLE MUHATAP OLACAK: 7 milyon yurt dışında çalışan yurttaşımız var. Yıllardır oradalar. Otomatik Bilgi Paylaşımı Anlaşmasını hükümet imzaladı. Yurt dışında vatandaşlarımızın birikimleri ilgili ülkelerdeki Maliye Bakanlıklarına bildirilecek. 7 milyon yurttaşımızın büyük kısmı oldukları ülkenin vergi daireleri ile muhatap olacak. Çoğu vergi vermediniz diye ayrıca ceza ile karşı karşıya kalacak. Defalarca uyardık, önce vatandaşlarımızı uyarın, derhal uygulamaya koymayın dedik ama yapmadılar. Sadece ben değil, Temel bey de uyardı.

'KAĞIT TOPLAYAN HERKESİN SOSYAL GÜVENLİĞİ OLACAK'

KAĞIT İŞÇİLERİNE BASKIN: Çalışmak kadar, evine helal ekmek götürmek kadar değerli bir şey yoktur. Herkes çok güzel işlerde çalışmak ister ama bazen insanlar zorunlu olarak belirli alanlarda çalışmayı göze alırlar. Çöplerden kağıt toplayan gencecik fidan gibi evlatlarımız, kağıt topluyorlar. Bunları bir yerde depolayıp satıyorlar. Elde ettikleri gelirle evlerine bakıyorlar. Bunların üzerine baskı kurulmaya başlandı. Depoları basıldı, biriktirdikleri ellerinden alındı, satıldı başkalarına para verildi. Bunlarda ahlak var mı? Benden önce randevu istediler, ben gittim. Hırsızlık, yolsuzluk yapmıyorlar, vergi cennetlerinde hesap açmıyorlar.

Atama bekleyen öğretmen '4 yıldır ben de bu işi yapıyorum. Ben başımı eğip bu işi yapıyorsam tam uçurumun kenarında kendime tutunacak bir dal bulduysam, birileri emeğimi hiçe sayıyorsa ben burada bir sıkıntı duyuyorum' diyor. Sen sıkıntı duymuyorsun zorluklarla mücadele ediyorsun. Senin emeğini elinden almak istiyorlar. Biz onların yanında olacağız.

Milletin iradesiyle iktidar olduğumuzda çöpten kağıt toplayan herkesin sosyal güvenliği olacak. Mazlumdan yanayız. Mazlumun ahı indirecektir şahı. Kendisini şah görenler, padişah görenler, mazlumların karşısında nasıl düştüklerini görecekler. 

'ERDOĞAN YİNE VAADİNDEN KAÇACAK'

3600 EK GÖSTERGE: 3600 ek göstergeyi yıllardır söylüyorum. Yıllardır söyledim. Tıpkı emeklilere iki maaş ikramiye gibi. Erdoğan sonunda 'ben 3600'ü vereceğim' dedi. Güzel, gayet güzel. Demek ki sözümüzü dinlemeye başladı. Sanıyor ki Kılıçdaroğlu bunu bir kere söyledi, olay bitti. 3600 ek gösterge sağlanıncaya kadar her gün dillendireceğim. İlk verdiği sözden bu yana tam 41 ay geçmiş. Şimdiye kadar yapmadı 2022'de yapacağım diyor. Şimdi neden yapmıyorsun? Meclis açık. Yine vaadinden kaçacak, yine başka bir gerekçe uyduracak. Veya beni seçerseniz ben yapacağım diyecek. Artık seni hiç kimse seçmeyecek sen kusura bakma. Beşli çeteye gelince eli çok bereketli. Buradan söylüyorum herkes dinlesin. Öğretmen, sağlık çalışanı, polisler, din görevlileri, infaz koruma memurları bunların tamamına 3600'yü vereceksiniz. Vermezseniz söke söke alacağız.

'FAİZ LOBİSİNİN BİR NUMALARI ADAMI ERDOĞAN'

9 AYDA 124 MİLYAR LİRA FAİZ ÖDENDİ: Bunlar kışa hiçbir hazırlık yapmamışlar. Tefeciye gelince her türlü para veriliyor. Sadece 9 ayda ödedikleri faiz 124 milyar lira. 9 ayda! 9 ayda vatandaşa ne verdiniz? Sadece zam verdiler. Bundan bir ay önce yine bu kürsüde vatandaşlara soruyorlar. O zaman Türkiye iyiye gidiyor diyenlerin oranı yüzde 16 civarındaydı. Son çalışmalar şunu gösteriyor; bu oran yüzde 9'a düşmüş durumda. AK Partili seçmenlere soruyorlar; iyiye gidiyor diyenlerin oranı yüzde 18, yüzde 82'si kötüye gidiyor diyor. Türkiye'nin kötüye gittiğini artık hepimiz biliyoruz. Bütün vatandaşlarıma özellikle AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim. Faiz lobisinin bir numaralı adamı Recep Tayyip Erdoğan'dır. 83 milyonu bir avuç tefeciye telsim etti.

'İNSANLAR FAZLA YEMİŞ ONUN İÇİN ÖLDÜ DİYECEKLER'

1.5 MİLYON ABONENİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ: 128 milyar dolar da böyle gitti. Daha kış gelmeden 2021’in ilk beş ayında 1 milyon 525 bin abonenin elektriği kesildi! Saray duyuyor mu acaba bunu? Bakanlar duyuyor mu bunu? Onların tamamının tuzu kuru. İradesini saraya kiraya vermiş olanlar TBMM’de halkın sorunlarını çözemezler. Yine ilk beş ayda 674 bin abonenin de doğalgazı kesildi. Bu hanelerde bu kış ne olacak? Ben düşünüyorum. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin mensupları da düşünüyor. Ama iki partinin hiç umurunda bile değil. AK parti ve MHP 'İnsanlar açlıktan mı ölmüş? Hayır efendim fazla yemiş onun için öldü' diyecekler. Geldiğimiz nokta budur! Milletin yararına hangi fedakarlığı yaptılar? Doğalgazda elektrikte suda yiyecekte hangi faydayı getirdiler? Bunu söyleyen zat devleti yönetiyor, 2020 ekiminden 2021 ekimine kadar tam 31 kez doğalgaz ve akaryakıta zam yaptılar. Devleti yönetenler önümüzdeki kara kışın maliyetini hesaplamak zorundadır.

'ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK TAKOZDUR'

ADAM HAYAL ALEMİNDE YAŞIYOR: Çıkıyor milletin önüne komedi gibi, 'Amerika'nın İngiltere'nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin' Allah akıl fikir versin. Aynı şekilde, 'Almanya'da Fransa'da kuyruklar yiyeceklerini bulamıyorlar' pes ya orada kişi başına gelir 50 bin-30 bin dolar ya. Adam hayal aleminde geziyor. Ve bu devasa Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyor. Sen Adana'da miting yaparken polisin yemeyip bıraktıkları yiyecekleri o gariban vatandaşların nasıl topladığını görmedin mi sen? Göstermediler mi sana? Erdoğan artık Türkiye'nin önündeki en büyük takozdur. Türkiye'nin gelişmesinin, büyümesinin önündeki en büyük takozdur. Efendim vergi cennetlerini bilmiyorum diyebilir. Adlında benden daha iyi bilir de bilmiyorum diyebilir. O zaman kardeşim bana bir telefon edeceksin. Ey Kılıçdaroğlu diyeceksin, konuşuyorsun şu vergi cennetleri listesini bana gönder diyeceksin. Söz veriyorum 83 milyon kişini önünde yarım saat içinde sana göndereceğim. Ayrıca bir şey daha bu kara kış fonunun içine, havuz medyası besleniyor biliyorsunuz. Seyredilmeyen onlarca televizyonları, satılmayan gazeteleri var, dünyanın masrafını yapıyorlar. Ve bunları besleyen kamu bankaları kamu kuruluşları sayfa sayfa ilanlar veriyorlar. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER